Politika i gospodarstvo 11.07.2016. 09:03. Zadnja izmjena: 11.07.2016. 09:07.

Subota, 9.srpnja

Jedini kandidat za predsjednika HDZ-a Plenković (i) u Čakovcu

U subotu, 9. srpnja, u Čakovcu je bio Andrej Plenković, jedini kandidat za predsjednika HDZ-a, u sklopu svoje turneje po Hrvatskoj kojom je političkim aktivima županijskih organizacija stranke izlagao svoj program. - U ovoj županiji imam puno prijatelja i očekujem da u ovom programu budemo zajedno te da odličan rezultat na parlamentarnim izborima bude poticaj i za kvalitetan rezultat HDZ-a na lokalnima, sve je to dio iste političke utakmice, rekao je u kraćem obraćanju novinarima pred sastanak s članovima stranke.

- Mislim da je dobro da se argumentirano vodi rasprava o politikama, stavovima i mjerama koje namjeravamo provoditi, da se nivo političke rasprave podigne na onaj iz zapadnog svijeta, a koji ja sa svojim iskustvom u diplomaciji dobro poznajem, rekao je odgovarajući na jedno od pitanja novinara.

Predsjednik međimurskog HDZ-a i tehnički ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat rekao je da postoji dobar dvosmjerni put između HDZ-a u Međimurju i središnjice stranke u Zagrebu. - Moje mjesto kao potpredsjednika bit će velik doprinos g. Plenkoviću za to da uz dobar rezultat HDZ-a Međimurske županije na predstojećim parlamentarnim izborima ponovo polučimo izbornu pobjedu. Posloživši neke stvari u Vladi tako ćemo nastavili kontinuitet kretanja posljednjih šest mjeseci, gospodarski rast, pad nezaposlenosti i druge gospodarske efekte do kraja godine, slijedom svih obećanja koja smo dali izbornom tijelu, rekao je Horvat.