Politika i gospodarstvo 19.07.2016. 07:48. Zadnja izmjena: 20.07.2016. 07:12.

Mogućnosti razvoja

Jednoglasno prihvaćena Strategija razvoja Grada Čakovca za razdoblje do 2020. godine

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Čakovca pred Vijećnicima se našla i Strategija razvoja Grada Čakovca za razdoblje do 2020. godine. Nakon prezentacije i kraće rasprave, ovaj dokument iznimno važan za daljnje planiranje razvoja Čakovca, prihvaćen je jednoglasno.

Strategija razvoja je određena „vizit-karta“ Grada Čakovca koja pruža potpuni uvid u trenutačno stanje, ali i u velike mogućnosti razvoja. Riječ je o temeljnom dokumentu za upravljanje razvojem Grada, koji omogućava i učinkovitije privlačenje sredstava iz fondova Europske unije. Strategija je živi dokument, ona će se tijekom njenog trajanja, dopunjavati i usklađivati sa stanjem, potrebama i eventualnim novim zakonskim okvirom. 

Voditelj strateškog planiranja bila je tvrtka Bercon d.o.o., osnovna analiza stanja rađena je vlastitim kapacitetima Grada Čakovca. Strategija je stajala 36.250,00 kuna, čemu treba pridodati 10.000,00 kuna utrošenih za ex-ante evaluaciju. Vizija Grada Čakovca za razdoblje do 2020. je Grad Čakovec – uređena sredina koja ostvaruje svoj puni potencijal kroz inovacije, poduzetništvo, obrazovanje, sport, kulturu i prirodnu baštinu. Ovaj dokument temelj je da se ona i ostvari.