Politika i gospodarstvo 16.02.2018. 06:57. Zadnja izmjena: 16.02.2018. 06:59.

Na konferenciji

Josip Zorčec i Aleksandar Makovec o temama sa sjednice Gradskog vijeća Čakovca

Gradski vijećnik HRAST-a Josip Zorčec i HDZ-a Aleksandar Makovec na konferenciji za novinare osvrnuli su se na odluku s posljednje sjednice Gradskog vijeća Čakovca vezanu uz plan gospodarenja otpadom za iduće petogodišnje razdoblje. Makovec kaže da unatoč opsežnosti u planu nedostaje važan detalj. 

- Nema ni spomena o efikasnom načinu zbrinjavanja kuhinjskog otpada koji je poznat već 100 godina, a to je zbrinjavanje u samoj kuhinji pomoću drobilica ugrađenih u sudoper. Građani koji bi investirali u nabavku drobilica trebali bi, istaknuo je Makovec, plaćati manju cijenu odvoza, no u Čakomu kažu da se ne očekuje šira primjena tog rješenja. Oporbeni dvojac iz Gradskog vijeća ujedno je ocijenio da odluka o načinu zbrinjavanja otpada, odnosno njen dio vezan uz cijenu, sadrži niz nepoznanica, te je nejasno hoće li se cijena mijenjati. 

Makovec se osvrnuo i na ulaganje u Mesnoj industriji Vajda koja širi svoje kapacitete ocijenivši da je prije početka te velike investicije trebalo razgovarati o mogućnostima odabira primjerenije lokacije, odnosno preseljenja pogona koji se nalazi u stambenoj četvrti.  - Vjerujemo u dobre namjere vlasnika, ali činjenica je da klaonice i mesna industrija ne spadaju u čiste industrije. Gradska vlast nije se pobrinula da otvori nove industrijske zone za investitore poput Vajde, smatraju vijećnici Zorčec i Makovec.