Politika i gospodarstvo 14.05.2020. 14:33. Zadnja izmjena: 14.05.2020. 14:37.

Prometna infrastruktura

​​​​​​​Kako će se obnavljati prometnice?

Krajem veljače 2020. godine započeli su radovi na jednom od najvećih infrastrukturnih projekata na području grada Murskog Središća, izgradnji sustava odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda ukupne vrijednosti 250 milijuna kuna.

Projekt se odvija u punom intenzitetu, a radovi u Murskom Središu odvijaju se u ulicama Murska, Brežna, Rade Končara, Slatine, Franje Koroša i Ivana Plemenitog Zajca. Budući da nakon izgradnje kanalizacije slijedi obnova ulica, na protekloj sjednici stručnog kolegija gradonačelnika donesen je zaključak kojim se zadužuje pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela i voditelj Odsjeka za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove za pokretanje postupka javne nabave za obnovu nerazvrstanih cesta iza završetka radova na aglomeraciji u pojedinim ulicama.

O stvarnim troškovima je prerano govoriti, ali spominje se iznos od oko tri milijuna kuna za prvu fazu obnove cesta. Ulice do tri metra širine bit će u potpunosti obnovljene i taj je dio financijski pokriven samim projektom, a na prometnicama širim od tri metra prekopat će se pola ceste, dok će neke ulice nakon završetka kanalizacije kompletno obnoviti.