Politika i gospodarstvo 20.07.2017. 08:51. Zadnja izmjena: 20.07.2017. 09:00.

Čakovec

Kaufland je svoje djelatnice "pozvao na rad u humanitarne svrhe"

Kako smo već pisali, zbog preuređenja je privremeno, do kraja srpnja, zatvoren trgovački centar tvrtke Kaufland u Čakovcu. Proteklih se dana našim krajem pronio glas da su djelatnici, odnosno djelatnice centra u vrijeme dok ne rade, odlukom uprave tvrtke dužne obavljati volonterski rad, uz ostalo u čakovečkom azilu za pse.

S obzirom na pojam dužne (kako je nekoga moguće obvezati na volontiranje) o čemu se točno radi provjerili smo u upravi. Kako je u odgovoru na naš upit uz ostalo navela rukovoditeljica Sektora korporativnih komunikacija Kauflanda Hrvatska k.d. Marija Franić djelatnici iz poslovnice Čakovec trenutno koriste godišnji odmor te su im uz standardni poklonjena i tri dodatna dana odmora u ovoj godini.
- Budući da veliku važnost pridajemo društveno odgovornom poslovanju, pozvali smo svoje djelatnike na rad u humanitarne svrhe. Djelatnici stoga imaju mogućnost dva dana provesti u zaštitarsko ekološkoj udruzi "Prijatelji životinja i prirode" ili angažirati se pomoću Hrvatskog crvenog križa u kući osoba s intelektualnim teškoćama. Na obje lokacije ponuđena je pomoć u obliku preuređenja interijera i okoliša. Djelatnicima koji žele volontirati to se bilježi kao redovan radni dan koji je plaćen, međutim, obaveze nema. Djelatnici koji ne žele volontirati neće snositi nikakve štetne posljedice, a osim navedenog ponuđena im je i mogućnost da rade u drugoj poslovnici. Drago nam je što je većina odlučila angažirati u humanitarne svrhe čime su potvrdili koliko su društveno osviješteni - navodi Franić.