Politika i gospodarstvo 21.06.2019. 16:19. Zadnja izmjena: 21.06.2019. 16:20.

Sastanak

Kineska gospodarska delegacija posjetila Međimurje

U organizaciji Veleposlanstva NR Kine, u petak, 21. lipnja s ciljem daljnjeg unapređenja gospodarskih odnosa s NR Kinom, u studijskom posjetu Međimurskoj županiji boravila je delegacija kineskih gospodarstvenika na čelu s g. Zhang Jiem, potpredsjednikom Kineske komore za izvoz i uvoz obrtničkih i proizvoda prerađivačke industrije koja okuplja 140.000 tvrtki iz cijele Kine. Tako su na sjever Hrvatske stigli direktori kompanija i poduzeća koji proizvode namještaj, kuhinjske elemente, cipele, staklo, kovčege i ostale proizvode te su zainteresirani za poslovanje i ulaganje u Europi.

Delegaciju je primio župan Međimurske županije Matija Posavec, pročelnica UO za poslove župana Međimurske županije Vesna Haluga, voditeljica Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA Sandra Polanec Marinović, voditeljica Odsjeka za gospodarstvo UO za gospodarske djelatnosti Barbara Marciuš i stručna suradnica Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Čakovec Jagoda Horvat. Gostima su predstavljeni potencijali Međimurske županije, a razgovarano je i o unapređenju postojećih te uspostavi novih veza. Župan Posavec je zahvalio što je upravo Međimurska županija izabrana za posjet visoke gospodarske delegacije te naglasio da pored izvrsnog geografskog položaja ovaj kraj Hrvatske može ponuditi i razvijenu infrastrukturu i industriju, ali je otvoren i za suradnju na području turizma, zdravstva i obrazovanja. 

„Ovo je moj prvi poslovni put u Hrvatsku. Naša komora obuhvaća 20 potkomora proizvođača obuće, kovčega, stakla, igračaka, plastičnih i drugih proizvoda i vjerujem da u budućnosti možemo kvalitetno surađivati. Uvjete investiranja u ovoj regiji predstavit ćemo članovima naše Komore u Kini i siguran sam da ćemo se vratiti ovdje u još većem broju, kako bismo razgledali i detaljnije upoznali industrijske zone. Ovo je tek prvi korak.“, zaključio je Zhang Jie.