Politika i gospodarstvo 30.08.2016. 07:57. Zadnja izmjena: 30.08.2016. 08:14.

Pred izbore

Koalicija Pomak predstavila svoje kandidate: Rat je završio, ali borba za Hrvatsku nije

U petak, 26. kolovoza konferencijom za novinare u Čakovcu je svoju listu kandidata na predstojećim parlamentarnim izborima za III. izbornu jedinicu predstavila koalicija Pomak, koju čine Hrvatska stranka prava, Hrvatska čista stranka prava, Akcija za bolju Hrvatsku i Obiteljska stranka. Mijo Sabolić iz Akcije za bolju Hrvatsku, peti na listi, pozvao je birače da glasajući po svojoj savjesti onemoguće velikim strankama da dalje manipuliraju ljudima i stvaraju protupravnu imovinsku korist sebi i svojim obiteljima i unucima. Rat je možda završio, ali bitka za Hrvatsku i hrvatski narod nije, jer dio po dio Hrvatske pada bez metka, mladi ljudi se odseljavaju, rekao je Mario Slaviček, drugi na listi, kao nestranačka osoba.

Neću puno obećavati, mi vojnici ne obećavamo nego se obvezujemo, ali mogu kazati - ja sam vaš glas, vi ste moja snaga i ako ste za lustraciju, red, rad i pravicu, to ću nastojati osobno zastupati. Povjerenik HSP-a za Međimursku županiju Goran Rohaček je ocijenio da je HDZ pod novim vodstvom naglo skrenuo ulijevo i ideološki se posve približivši SDP-u otvorio velik prostor na desnom političkom spektru. Njega zauzima samo koalicija Pomak, a doda li se tome da ona na listama ima kvalitetne ljude sigurno će ostvariti dobar izborni rezultat. Ja sam u tome prihvatio najveći i izazov, mjesto posljednjeg na listi i isključivo preferencijalnim glasovima mogu u Sabor, rekao je.

Naglasio je da su na ovoj listi još tri Međimurca, Vladimir Jambrošić iz Dekanovca je deveti, Franjo Banec iz Palovca jedanaesti, a Nikola Kos iz Preloga dvanaesti. Podsjetio je da je HSP podnio ustavnu tužbu protiv HRT-a zbog diskriminacije – primjer je i ova konferencija za novinare, njoj se HRT nije odazvao iako je morao, ne samo zbog načela već i dogovora o kvotama. Pozvao je žitelje III. izborne jedinice da izađu na izbore i da toga 11. rujna, kako su srušeni neboderi blizanci u New Yorku, tako ovdje budu srušeni blizanci HDZ i SDP.