Politika i gospodarstvo 21.07.2017. 18:00. Zadnja izmjena: 21.07.2017. 18:15.

Domašinec

Koga bivši načelnik Lisjak naziva lešinarima?

Jedna od najvažnijih točaka dnevnog reda prve radne sjednice Općinskog vijeća Domašinca - održane u srijedu, 12. srpnja, odnosila se na raspravu oko povećanja cijene smještaja u dječjem vrtiću Jelenko. Načelnik Mario Tomašek (HSS) pojasnio je da inicijativa potječe od ravnateljice vrtića Marije Čučkin koja je Općini poslala pismeni dopis. Predloženo je da se cijena šesterosatnog smještaja podigne s 850 na 1.000 kuna, dok bi cijena za 10 sati u vrtiću iznosila 1.200 kuna. Takav zahtjev oštro je iskritizirao bivši načelnik Dragutin Lisjak (Nezavisni).

-Rekao bih da povećanje cijene nije nužno, već se koristi gužva zbog promjene vlasti. Iz svog 24-godišnjeg iskustva govorim: kad prođu izbori, jave se lešinari! To je tako u svim općinama. Zašto ravnateljica od 2009. do 2017. godine ni jednom nije postavila pitanje preniske ekonomske cijene vrtića, nego to traži odjednom – u trenutku kad je došla nova vlast, upitao je Lisjak.

 

Odluku o povećanju podržao je aktualni načelnik Tomašek, objasnivši da cijena vrtića nije mijenjana osam godina.

-Mislim da zahtjeva za povećanje nije bilo jer je bila kriza pa nije bilo primjereno tražiti više cijene. Općina je podmirivala i troškove boravka djece u drugim vrtićima gdje su cijene više. Zašto drugi vrtići zavrjeđuju više nego onaj u našoj općini? Smatram da je u današnje vrijeme prihvatljivo dići cijenu usluge, mišljenja je domašinečki načelnik s kojim se složio i njegov zamjenik Perica Remenar.

 

Prijedlog odluke dan je na glasovanje te dobio podršku svih vijećnika osim D. Lisjaka koji se izjasnio kao suzdržan. Nakon odluke o povećanju – koje mještane Domašinca očekuje od jeseni, vijećnici su jednoglasno usvojili odluku da će Općina Domašinec od 1. rujna sufinancirati boravak u predškolskim ustanovama djeci čiji roditelji imaju prebivalište na području općine. Općina će podmiriti 50 posto ekonomske cijene, bez obzira na broj djece u obitelji.