Politika i gospodarstvo 02.07.2018. 23:11. Zadnja izmjena: 02.07.2018. 23:11.

Održana skupština

O poslovnom rezultatu Međimurje-plina

Kupcima je tijekom godine isporučeno je 607 milijuna kWh plina: 54 posto poduzetništvu, a 46 posto kućanstvima. Više od četvrtine količina isporučeno je kupcima izvan naše Županije, među njima su i Ured predsjednice Republike, Hrvatski sabor, Vlada RH, Hrvatska narodna banka, niz bolnica, policijskih postaja i drugih ustanova

U srijedu, 20.lipnja, održana je skupština Međimurje-plina na kojoj je uprava udjelničarima, međimurskim općinama i gradovima, podnijela financijski izvještaj za 2017. godinu i izvještaj o stanju Društva za prethodnu godinu. Poslovanje Međimurje-plina bilo je više nego dobro, rekao je u kraćem razgovoru s novinarima uz skupštinu Nenad Hranilović, mag oec., direktor poduzeća.

Ukupni prihodi iznosili su nešto više od 162 milijuna kuna, a neto dobit šest milijuna i 368.808 kuna. Kupcima je tijekom godine isporučeno je 607 milijuna kWh plina, 54 posto poduzetništvu, a 46 posto kućanstvima. Više od četvrtine količina isporučeno je kupcima izvan naše Županije, među njima su i Ured predsjednice Republike, Hrvatski sabor, Vlada RH, Hrvatska narodna banka, niz bolnica, policijskih postaja i drugih ustanova, što je i donijelo najveći dio dobiti, rekao je N. Hranilović.

Po prvi puta su zakupljena i dva paketa skladišta, kapaciteta 50 milijuna kubika, u cilju osiguranja pouzdanosti opskrbe kao pretpostavke zadanom cilju povećanja isporuke plina kućanstvima u Hrvatskoj i učvršćenja pozicije četvrte maloprodaje u zemlji. Prihvativši izvješće Skupština je donijela i odluku da se dobit raspodjeli među vlasnicima, proporcionalno postocima njihovih udjela u temeljnom kapitalu.

IZMJENE U NADZORNOM ODBORU

Donijeta je i odluka o dvije izmjene u članstvu Nadzornog odbora Društva: Dejana Žagara iz Miklavca, kao predstavnika grupe općina Domašinec, Dekanovec, Belica, Podturen, Vratišinec i Šenkovec, zamijenio je Zlatko Vrtarić iz Sivice, a Dragutina Bratka iz Nedelišća, kao predstavnika grupe općina Nedelišće, Sveti Juraj na Bregu i Strahoninec, Ivan Marciuš, također iz Nedelišća.