Politika i gospodarstvo 26.06.2017. 07:28.

Vijećnica

Konstituirajuća sjednica Grada Murskog Središća: Svi prisegnuli, samo Pilipović obećao

U ponedjeljak, 12. lipnja, Branimir Posavec, pročelnik Ureda državne uprave u Međimurskoj županiji otvorio je u vijećnici Grada Murskog Središća proceduru konstituiranja novoizabranog Gradskog vijeća Murskog Središća.

Prije konstiruiranja vijeća utvrđeno je koji su prvoizabrani vijećnici stavili mandat u mirovanje ili se odrekli ostavkom obnašanja te dužnosti, pa su u novom Gradskom vijeću Grada Murskog Središća prisegu dali Ivan Goričanec, Zvonko Vrtarić, Ivana Maltarić, Kristijan Antolović, Dragutin Stojko, Marko Strojko, Andrija Tekeli i Kristina Nestić iz koalicije HDZ-a, HNS-a, HSLS-a i HDS-a, Mario Nerer, Renata Kovačić, Marijan Kutnjak i Tomislav Korbelj, te Milorad Pilipović koji se nije obvezao s prisežem već s - obećajem - iz koalicije SDP-a, HSU-a, Laburista, HSS-a, MDS-a i Reformista, kandidat grupe građana Matija Varga i Franciška Vida iz Živog zida.

Na prijedlog većine u Vijeću, koalicije HDZ-a, HNS-a, HSLS-a i HDS-a, predsjednikom vijeća izabran je Zvonko Vrtarić, a za zamjenicu predsjednika Vijeća izabrana je Ivana Maltarić, oboje s osam glasova većine "za", s pet glasova koalicije SDP-a, HSU-a, Laburista, HSS-a, MDS-a i Reformista protiv, a nezavisni M. Varga i F. Vida iz Živog zida su bili suzdržani. Podjela na glasačke blokove na konstituirajućoj sjednici vijeća na one koji su većinski za, opozicijski principijelno protiv ili ne bi se šteli mešati suzdržani pukla je odmah nakon sjednice, jer svi su prihvatili poziv na ćaskanje gradonačelnika Dražena Srpaka i njegova zamjenika Miljenka Cmrečaka i sjeli zajedno na kavu na šetnici uz Muru.