Politika i gospodarstvo 04.02.2017. 08:24. Zadnja izmjena: 04.02.2017. 08:28.

Vanjska trgovina

Kvalitetna suradnja austrijskih i međimurskih gospodarstvenika

„Prvo što austrijskog poduzetnika zanima prije investicije je kakva je investicijska klima i kakvo je okruženje u kraju u koji potencijalno dolazi, a kada se radi o Međimurju, sve naše tvrtke imaju samo riječi hvale za rad i Vaš odnos. Posebno je dobra referenca Paul Green“, rekla je prilikom svog službenog posjeta Međimurskoj županiji direktorica Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu u Hrvatskoj Sonja Holocher – Ertl, iz ureda koji je dio austrijske gospodarske komore i Veleposlanstva Austrije u RH. Tom se prigodom sastala sa svojim domaćinom, županom Međimurske županije Matijom Posavcem s kojim je u Maloj vijećnici odradila radni sastanak s temom daljnje suradnje austrijskih poduzeća s Međimurskom županijom. Kako je objasnio Posavec, osim Paul Greena, u Međimurju ima još niz uspješnih investicija austrijskih gospodarstvenika, a najveći uz Paul Green, TE-PRO te Ferro Preis, s više od 800 zaposlenih dokazuju uspješnost djelovanja austrijskih tvrtki na međimurskom tržištu.

Sastanku su prisustvovale i suradnice direktorice Dominika Bratić te Sanja Kulenović, kao i direktorica Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA Sandra Polanec Marinović, pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Darko Radanović, predsjednik Županijske komore Čakovec – Hrvatske gospodarske komore Mladen Križaić i direktorica Županijske komore Čakovec – Hrvatske gospodarske komore Dijana Krnjak. „Poduzet ćemo sve aktivnosti da spojimo naše  gospodarstvenike s austrijskim, kako bi nastavili jednu kvalitetnu suradnju. U prilog nam idu dosadašnji pokazatelji, bez obzira što je bila kriza i recesija, odnos poslovanja s Austrijom je imao uzlazni rast, te Međimurska županija ima pozitivnu vanjsko trgovinsku bilancu. Dakle, više smo izvozili nego što smo uvozili, te se nadam da će tako i ostati, uz ovakvu suradnju i privlačenje investicija“, zaključio je predsjednik HGK Međimurja

„Planiramo i nadalje jačati gospodarsku suradnju s Međimurskom županijom, sa županom smo se dotakli teme i svojevrsnog gospodarskog foruma ili sajma koji će biti mjesto susreta, kako sam uvjerena da postoje mnogi investitori koji će se sigurno odlučiti za ovu regiju za investiranje“, rekla je Holocher – Ertl te dodala kako je veseli što među austrijskim poduzećima koji su svoje mjesto već našli u Hrvatskoj vlada optimizam te da ankete koje provode pokazuju jedan pozitivan trend ulaganja i privlačenja novih investicija u zemlju.