Politika i gospodarstvo 30.06.2017. 09:13. Zadnja izmjena: 30.06.2017. 09:23.

Sastanak

Lideri hrvatskog sjevera o obrazovanju, poljoprivredi i Piškornici

Nositelje regionalne politike samog sjevera zemlje, ali i čelnici županija središnje Hrvatske koja je po mnogočemu primjer drugima, okupio je župan Međimurske županije Matija Posavec. Nakon što je odradio već dva sastanka s kolegama županima, o temi obrazovanja, povezivanja poljoprivrednika i poljoprivrednih proizvoda s velikim tvrtkama diljem regije te Piškornice projekta regionalnog centra za gospodarenje otpadom, odlučio je porazgovarati sa županima Koprivničko – križevačke županije Darkom Korenom, Bjelovarsko – bilogorske županije Damirom Bajsom te Varaždinske županije Radimirom Čačićem.

„U projekt osnaživanja i jačanja našeg sjever, dinamično smo krenuli. Ovih nekoliko županija hrvatskog sjevera i središnje Hrvatske lideri smo u mnogočemu, a u onome što nismo, biti ćemo“, jasan je pritom bio međimurski župan Posavec, koji napredak svog kraja bez sumnje vidi upravo u ovakvom zajedničkom pristupu, radu da se ispoštuju zajednički interesi svih županija i stvori jedno okruženje za život sukladno standardima Europske unije. Svaki projekt moguće realizirati, i to već do kraja ovog mandata, kada će se vidjeti rezultati koji će uvelike promijeniti sjevernu regiju u smislu boljeg standarda za građane, što je osnovni cilj.

Svoju podršku svakom ovakvom političkom procesu koji dovodi do zajedničkog razmišljanja, dogovora i u konačnici rezultata koji su pozitivni za sve ljude sjevera zemlje, dao je i koprivničko-križevački župan te dodao kako je projekt Piškornice iznimno bitan, kako su mu osnivači 4 županije. Koren je s Posavcem dogovarao i suradnju u poljoprivrednoj proizvodnji, povezivanju lokalnih proizvođača s Podravkom, nositeljem prehrambene industrije u Hrvatskoj.

Sastanak s vrhom Vlade dogovoren već u ponedjeljak

Novi sastanak župani su zakazali u ponedjeljak, 3. srpnja kada će zajednički u Požegi sve dogovoreno i pripremljene projekte predstaviti premijeru i ministrima u Vladi RH na radnom sastanku. Smatraju kako je bez sumnje zajednički nastup pet županija i pet župana puno važniji, bolji i kvalitetniji nego da svaki župan ide zasebno pokušati ostvariti sve svoje projekte i zadaće.