Politika i gospodarstvo 09.12.2019. 08:28.

Gospodarski forum

Ljubomir Kolarek: Ulažemo, radimo i ne mislimo stati

Bez zadrške se danas može reći da je Prelog gospodarsko središte Međimurja, a u petak, 29. studenog, postao je gospodarskim centrom cijele Hrvatske. Na tradicionalnom Gospodarskom forumu grada okupili su se brojni gospodarstvenici, poduzetnici i obrtnici iz našega kraja i regije, te je za njih tijekom dana organiziran niz radionica i edukacija, poput upoznavanja s novom komunikacijskom platformom HGK-a Digitalnom komorom ili otvorenim pozivima i onima u najavi agencije HAMAG-BICRO. 

Kao i svake godine, vrhunac Gospodarskog foruma bio je susret gospodarstvenika, na kojem je okupljene kao domaćin pozdravio gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek. Istaknuo je da Prelog, u ovo vrijeme kad pozitivni primjeri ne iskaču s naslovnica, priča svoju pozitivnu priču. - Primjer smo u zbrinjavanju otpada, kod nas teško možete pronaći slobodno gradilište, a nezaposlenost postoji samo statistički. U zadnjih desetak godina nizu uspješnih poduzetničkih priča dodali smo još nekoliko – istočna gospodarska zona temelj je novog napretka, danas tamo djeluju tvrtke koje su poznate širom Europe i svijeta. I sjeverna je zona puna i proširujemo je, a najnoviji u nizu bisera je naš Poduzetnički centar i razvojna agencija koji moraju biti novi zamah poduzetnicima Preloga i cijelog Međimurja, istaknuo je gradonačelnik Kolarek.

Samo lani su, podsjetio je, uz Poduzetnički centar, ostvarena još tri kapitalna projekta vrijedna više od 35 milijuna kuna (obnova Dječjeg vrtića, izgradnja biciklističkog odmarališta u Oporovcu i nerazvrstane ceste u istočnoj zoni), te je na kraju poručio: 
- Ulažemo, radimo i ne mislimo stati.

IZ RESORNOG MINISTARSTVA : Dodijeljene bespovratne potpore 

U sklopu Gospodarskog foruma dodijeljeno je 15 bespovratnih potpora iz programa Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta, te 19 Ugovora o dodjeli bespovratnih potpora iz programa Razvoj zadružnog poduzetništva za 2019. godinu. Ugovore je potpisnicima uručio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat