Politika i gospodarstvo 23.02.2018. 21:35. Zadnja izmjena: 23.02.2018. 21:39.

Sa sjednice

Lovačko društvo Jastreb Domašinec pred blokadom

Zanimljiva je bila 6. sjednica Općinskog vijeća Općine Domašinec, u petak, 9. veljače: u samo dvadeset i osam minuta vijećinici su prošli kroz čak dvanaest točaka- u odluci o komunalnoj naknadi vijećnici su odvagnuli da se neće obračunavati po zonama, već da je cijelo područje općine (Domašinec, Turčišće) jedna zona.

Pred vijećnicima se pojavilo i zanimljivo pismo, o kojem se – najavio je u pozivu predsjednik Vijeća Goran Koren – nije donosila nikakva odluka ili zaključak, samo se ga uzelo na znanje. Iz Lovačkog društva Jastreb Domašinec upućena je molba da se što prije poduzmu potrebne mjere za povrat financijskih sredstava kojima je LD Jastreb u vrijeme prosperiteta lovnog turizma pomoglo Općini Domašinec!

Lovci su pojasnili zahtjev s obrazloženjem da porezna uprava tereti Društvo zbog stjecanja tzv. drugog dohotka za odstrel divljači po domaćim lovcima, a zbog naplate poreznog duga iz 1999. i 2000. godine te pravomoćnosti rješenja, te je LD Jastreb pred blokadom računa. U dokumentaciji Općine – obaviješteni su vijećnici – nije nađen pravni temelj za povrat novca, niti Općina ima nepodmiren dug prema LD-u Jastreb.