Politika i gospodarstvo 09.05.2016. 12:07. Zadnja izmjena: 09.05.2016. 12:13.

Turistička zajednica

Međimurje u svom najboljem izdanju predstavljeno na gala večeri u Ljubljani

Međimurje postaje sve prepoznatljivija i atraktivnija turistička destinacija čemu je dokaz i prošlogodišnja nagrada EDEN, već druga takva za našu županiju. Turistička zajednica svake godine bilježi sve veći porast dolaska gostiju, a u 2015. godini taj je porast činio 22%, od čega gotovo polovicu svih inozemnih dolazaka čine gosti iz susjedne Slovenije. Stoga je Turistička zajednica Međimurske županije u suradnji s Uredom Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani i Udrugom međimurskih vinara Hortus Croatiae priredila gala večeru za osamdesetak novinara i turističkih agenata.

„Ovo je sjajna prilika da se uoči jedne od naših top manifestacija, Urbanovo 2016., predstavimo slovenskoj publici kao jedinstvena destinacija u Hrvatskoj, tim više što se u Sloveniji pretvaramo u jedno od najpoželjnijih odredišta za kraći odmor“, rekla je na samom početku zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, uz koju su domaćini večere bili voditelj Ureda Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani Metka Bradetić, predsjednik Hortus Croatiae David Štampar, a prisutni su također bili i predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Sloveniji Božena Leš i Krešimir Mahečić. Slovenski gosti izuzetno cijene očuvan i uređen krajobraz, aktivnosti u prirodi te dobru domaću hranu i kapljicu.

Upravo takvi turistički aduti Međimurja predstavljeni su kroz bogat multimedijalni program u kojem su nastupili Dixieland band i Lidija Bajuk Trio kojem se tijekom večeri na kratko pridružio i legendarni Vlado Kreslin, a sve to pratila je tipična međimurska večera, koju je pripremila Slađana Herman, sljubljena s reprezentativnim međimurskim vinima. Cijelu prezentaciju Međimurja vodio je poznati međimurski sommelier Ivan Goričanec, a svakako valja spomenuti i neobičan početak večere kada su u dvoranu upali biciklisti iz Međimurja, predvođeni direktorom Life Class Termi Sveti Martin Branimirom Blajićem, kojima je do Ljubljane trebalo nešto više od 8 sati vožnje.

Višesatni program nikoga od gostiju nije ostavio ravnodušnim, a brojne pohvale na međimurski konto uputili su neki od zaista respektabilnih uzvanika poput počasnog hrvatskog konzua u Kopru i predsjednika Društva hrvatsko-slovenskog prijateljstva Bože Dimnika, velikog poznavatelja kulinarstva dr. Janeza Bogotaja, svjetski poznati kuhari Janez Bratovž i Marko Žagar, zatim sommelieri jednake reputacije i ugleda Mira Šemić i Jože Rozman, biciklist Marko Baloh, ali i brojni drugi uzvanici. Istinsko uživanje u svim enogastronomskim delicijama, ali i kulturno-glazbenoj baštini Međimurja dostojno je predstavilo naš kraj među gostima čija se riječ izuzetno cijeni.

Izvor: Mateja Gošćiej