Politika i gospodarstvo 21.10.2020. 08:02. Zadnja izmjena: 21.10.2020. 08:03.

Tvrtka iz Savske Vesi

Međimurska tvrtka Vuplast proglašena najboljom poduzetničkom pričom u Europi

Tvrtka Vuplast iz Savske Vesi više od 40 godina uspješno se bavi proizvodnjom i preradom plastike, a zahvaljujući nominaciji Europske poduzetničke mreže Hrvatske koja djeluje u sklopu Hrvatske gospodarske komore, proglašeni su najboljom poduzetničkom pričom u Europi.

Vuplastov inovativan proizvod, vreće za pranje kontaminirane odjeće, pokazao se iznimno važnim u vrijeme pandemije koronavirusom te je pomogao mnogim zdravstvenim ustanovama pri svladavanju problema s pranjem kontaminiranog tekstila na iznimno kvalitetan i siguran način.

Vreće su napravljene od 100% reciklirajućeg materijala koji se pri pranju raspadne, bez negativnih učinaka na perilicu rublja, a Vuplast danas broji preko 70 bolnica diljem svijeta koje koriste njihove proizvode za pranje kontaminirane odjeće, među kojima je i Županijska bolnica Čakovec.

„Ovo je još jedno priznanje za profesionalan pristup i solidarno poslovanje u vremenima epidemiološke krize te se nadamo još većoj podršci u okviru novih investicija koje će pridonositi novim zapošljavanjima i jačem gospodarskom pozicioniranju Hrvatske na karti svijeta. Postignuće je to cijelog kolektiva, radnika, poslovnih partnera, obitelji, prijatelja, institucija i svih dobrih ljudi koji su nam dali podršku, savjete, povjerenje i motivirali nas na širenje.“, poručuju iz Vuplasta.

Još jedna je ovo potvrda produktivnosti i inovativnosti međimurskih poduzetnika, koji i u ovim izazovnim vremenima vrijedno rade, unaprjeđuju svoju proizvodnju i pomiču granice.

Izvor: Poslovni.hr