Politika i gospodarstvo 30.11.2017. 06:20. Zadnja izmjena: 30.11.2017. 06:21.

Govori Vladimir Topolnjak

MEĐIMURSKE VODE: Daljinsko očitanje - jedinstven projekt u Hrvatskoj

Tvrtka Međimurske vode d.o.o. do kraja ove godine planira završiti svoj projekt ugradnje opreme za daljinsko očitanje postojećih vodomjera u stambenim zgradama diljem Međimurja. Kako saznajemo od direktora Vladimira Topolnjaka, radi se o 2.950 stanova (dosad je realizirano više od 80 posto), a oprema nabavljena postupkom javne nabave krajem prošle godine vrijedi 2,200.000 kuna.

- Oprema se ugrađuje o našem trošku, a njen je značaj u tome što više nema potrebe za dolaske naših djelatnika u stan radi očitanja već se ono obavljati daljinski, dakle ne narušavamo privatnost nečijeg stana. To je projekt jedinstven u Hrvatskoj. Vodomjeri su bili dodatno ugrađivani za mjerenje potrošnje vode u stanovima 2002 i 2003. godine na trošak vlasnika stanova, a Međimurske vode ih kao interne vodomjere baždare u zakonskim rokovima te mjesečno očitavaju radi naplate potrošnje, pojašnjava Topolnjak.

Našem se tjedniku javio nezadovoljni čitatelji iz čakovečke Vukovarske ulice ustvrdivši da djelatnici Međimurskih voda nisu došli ugraditi opremu u dogovoreni termin.  - Do sada su se svi radovi izvodili prema dostavljenim obavijestima, a Odjel vodoopskrbe koji dostavlja obavijesti i koordinira ugradnju opreme nije zaprimio informaciju o prigovorima. Oprema u pojedine stanove nije ugrađena zbog odsustva stanara pa ih pozivamo da nam se jave za termin, kaže Topolnjak.