Politika i gospodarstvo 29.08.2017. 22:36. Zadnja izmjena: 29.08.2017. 22:40.

Šoping

MEĐIMURSKE VODE Kupili poslovnu zgradu za 7,904.000 kuna

Tvrtka Međimurske vode d.o.o. kupila je po cijeni od 7,904.000 kune poslovnu zgradu poduzeća Fero-tehnika d.o.o. u stečaju u Zagrebačkoj ulici u Čakovcu, potvrdio je za List Međimurje direktor Međimurskih voda Vladimir Topolnjak. Iz sadašnjih prostora u Mihovljanskoj ulici uskoro će preseliti odjeli vodoopskrbe i odvodnje (oko 80 radnika), a izmjestit će se i skladište. -U našim poslovnim planovima već se desetak godina provlači namjera izgradnje novog ili kupnja objekta, a sada smo to konačno realizirali. Moram napomenuti da je ovakvo rješenje jeftinije od novogradnje, a objekt je kupljen iz sredstava amortizacije.

Zahvaljujući uspješnom povlačenju europskih sredstava za rekonstrukcije postojećih sustava, dio sredstava amortizacije koristimo za kupnju adekvatno izgrađenog poslovnog prostora razine kvalitete za slijedećih 50 godina. Kupnja je bila predviđena planom poslovanja za 2017. godinu u iznosu 8.100.000 kuna, a Nadzorni odbor nakon uvida u kvalitetu građevine jednoglasno je podržao namjeru kupnje i ovlastio direktora za kupnju na trećoj usmenoj javnoj dražbi u stečajnom postupku. Građevina je kupljena po početnoj cijeni treće javne dražbe, a Investicija sa sobom donosi niz prednosti. U objekt u Mihovljanskoj ulici nije se ulagalo 30 godina te smo i već ranije zbog lošeg stanja zgrade, zaključili da bi bilo kakva obnova bila potpuno neisplativa.

UPRAVA I BLAGAJNA OSTAJU U CENTRU

S druge strane, zgrada Fero-tehnike je praktički nova, ima uporabnu dozvolu i zadovoljit će sve potrebe radnika spomenutih odjela. No, ne samo to. U samom objektu i dvorištu moći ćemo smjestiti vozni park i strojeve, blizu je južne obilaznice i prometno povezan u svim pravcima, a ostati će i dovoljno mjesta za preseljenje našeg otvorenog skladišta koje se nalazi u Savskoj Vesi, ističe Topolnjak dodajući da će Međimurske vode nakon preseljenja pokrenuti  postupak prodaje svojih nekretnina u Mihovljanskoj ulici i zemljišta u Savskoj Vesi te si time povratiti veliki dio investicije. Uprava tvrtke i blagajne na kojima korisnici plaćaju račune ostaju u središtu Čakovca, u zgradi bivšeg MTČ-a u Ulici matice hrvatske.