Politika i gospodarstvo 12.08.2016. 08:12.

“Međimurska putovnica”

Međimurski demokratski savez predstavio je listu za parlamentarne izbore

MDS je u srijedu, 10. kolovoza, predstavio svoju listu za predstojeće parlamentarne izbore. Na njih izlazi samostalno i svih 14 kandidata je iz Međimurja, po tome je ova lista jedinstvena, istaknuo je Željko Pavlic, predsjednik stranke. Listu čine, redom kako je navedeno, Željko Pavlic iz Svete Marije, Zlatko Bacinger iz Čakovca, Nedeljka Novak iz Preloga, Miljenko Zelenbaba iz Čakovca, Zlatko Lovrenčić iz Palinovca, Sanja Bacinger iz Čakovca, Željko Ciglarić iz Nedelišća, Dragutin Šarić iz Čakovca, Josip Požgaj iz Čakovca, Željka Novak iz Čakovca, Andreas Lisjak iz Svete Marije, Vesna Pavlic iz Palinovca, Tina Mesarić iz Goričana i Matea Fučko iz Dunjkovca.

Ova lista je slika Međimurja, rekao je Pavlic, na njoj su ljudi iz svih njegovih krajeva, raznih generacija i profesija, aktivisti u čuvanju međimurske tradicije, u vatrogastvu i sportu, vijećnici u županijskoj skupštini i gradskim i općinskim vijećima, ispunjena je i ženska kvota od 40 posto. Svi kandidati čvrsto stoje iza izbornog programa MDS-a nazvanog “Međimurska putovnica” da bi se i simbolički istaknulo potrebu da Međimurje stvarno, a ne samo slovom ustava, ostvari status regije u svoj punini i snazi, sa snažnom autonomijom i političkim identitetom, dodao je Pavlic.

Podsjetio je na glavne zahtjeve programa - decentralizaciju Hrvatske, povećanje minimalne plaće na 3.100 kuna neto, jačanje potpora tekstilnoj i obućarskoj industriji, očuvanje međimurske prirode i prirodnih resursa, stipendiranje međimurskih studenata i smanjenje broja saborskih zastupnika, ministarstava i agencija. MDS građanima daje mogućnost da podrže kandidata iz Međimurja, čijim bi izborom ono dobilo autentičnog predstavnika u Saboru. Zato poziva Međimurke i Međimurce da daju glas njegovoj listi – njegovi su kandidati posvećeni zaštiti međimurskih interesa i nemaju nikakvu rezervnu varijantu, rekao je Pavlic.