Politika i gospodarstvo 02.12.2016. 12:12. Zadnja izmjena: 02.12.2016. 12:14.

Sutra u Zagrebu

Međimurski SDP s optimizmom očekuje konvenciju stranke

"Nakon što je Davor Bernardić izabran za novog predsjednika SDP-a, stranka se okreće 14. Konvenciji koja će se održati u subotu, 3. prosinca od 11 sati u Košarkaškom centru „Dražena Petrovića“ u Zagrebu. Tamo će više od 2.300 delegata iz cijele Hrvatske izabrati novo sedamnaesteročlano Predsjedništvo i stotinjak članova Glavnog odbora stranke.

Ovaj se događaj s velikim zanimanjem iščekuje i među međimurskim SDP-ovcima. U oba kruga uvjerljivom su većinom podržali Davora Bernardića, dajući tako do znanja da očekuju značajne promjene u načinu i smjeru vođenja stranke, ali i u odnosu prema međimurskoj organizaciji. Takav stav na Konvenciji će jasno i jedinstveno zastupati stotinjak delegata iz Međimurja, koji su za to dobili mandat u svojim matičnim organizacijama. Poznato je da od osnutka stranke međimurski SDP nikada nije imao svog predstavnika u nacionalnom Predsjedništvu. Uzevši u obzir činjenicu da je SDP s partnerima na posljednjih nekoliko izbora najbolje rezultate u zemlji postizao upravo u našoj županiji, logično je da u međimurskom SDP-u očekuju jaču zastupljenost, ne samo u najvišem stranačkom tijelu, nego u svim strukturama, ali i znatno snažniji utjecaj na kreiranje stranačke politike. Prema riječima Mladena Novaka, predsjednika SDP-a Međimurske županije, rad i rezultati moraju postati jedino mjerilo za ocjenjivanje učinka svakog člana, ali i organizacije. Samo se tako može doći do punog angažmana svakog pojedinca unutar stranke, te stvoriti interes za jačanje i širenje SDP-ovog članstva.

Novak je, ujedno, jedini kandidat međimurskog SDP-a za Predsjedništvo stranke. Uvažavajući potrebu jedinstvenog nastupa svih općinskih i gradskih organizacija, svoju je kandidaturu za tu poziciju povukao čakovečki gradonačelnik i saborski zastupnik SDP-a Stjepan Kovač. U izboru članova Predsjedništva i na ovoj konvenciji će se primjenjivati regionalni princip, pa će se dvojica novih članova, koji će predstavljati Bjelovarsko-bilogorsku, Koprivničko-križevačku, Krapinsko-zagorsku, Međimursku i Varaždinsku županiju, birati između 10 kandidata. Do promjene bi moglo doći u izboru članova Glavnog odbora, budući da jedan od prijedloga predviđa da isključivo delegati pojedine županije biraju svoje predstavnike. U tom bi slučaju naših stotinjak delegata odabralo troje od 11 kandidata iz Međimurja koji su iskazali interes za mjesto u Glavnom odboru.

Značajna zbog izbora vodećih stranačkih tijela, 14. Konvencija SDP-a ipak će ponajprije pokazati smjer kojim će stranka nastaviti, a ujedno doprinijeti njenoj stabilizaciji i učvršćivanju. U svemu tome međimurski SDP želi i spreman je dati svoj veliki doprinos, kako bi se u cijelu zemlju prenijela pozitivna iskustva našeg kraja, koji prednjači i predvodi kako u gospodarskom, tako i brojnim drugim segmentima.", javljaju iz međimurskog SDP-a.