Politika i gospodarstvo 21.12.2017. 10:33. Zadnja izmjena: 21.12.2017. 10:35.

Posjet Međimurju

Ministar turizma Cappelli zadovoljan planiranim aktivnostima i razvojem turizma u Međimurju

Ministar turizma RH Gari Cappelli jučer, 20. prosinca je posjetio Međimursku županiju, gdje se na samom dolasku u Čakovcu sastao sa svojim domaćinom, županom Matijom Posavcem, s kojim je u prvom redu razgovarao o razvoju turizma na kontinentu i razvojnim projektima u županiji. Ministar je nakon radnog sastanka iskoristio priliku da izrazi veliko zadovoljstvo pristupom, planiranim aktivnostima i razvojem turizma u Međimurskoj županiji.

Međimurski župan istaknuo je kako je proračun Turističke zajednice Međimurske županije oko milijun i 300 tisuća kuna dok se vrijednost projekta koje provodi su penje na oko 8 milijuna kuna te kako su se u Međimurskoj županiji smještajni kapaciteti povećali za 30 posto. „Prema tome provode više projekta nego je proračun jedne turističke zajednice, ali naravno uz to su i podrška su svim onim dobrim i vrijednim projektima i razvoju našeg turizma uopće“, objasnio je Posavec. Velika pozornost posvetit će se razvoju posebnih oblika turizma kao što su kulturni i vjerski turizam, kroz valorizaciju kulturne baštine, ali i zdravstveni te sportski turizam, cikloturizam i enogastronomija.

Tijekom boravka u Međimurskoj županiji, ministar je uz direktora Branimira Blajića obišao i LifeClass Terme Sveti Martin u Svetom Martinu na Muri te IQcure - jedinstvenu polikliniku u Hrvatskoj koja nudi inovativni pristup preventivnim i rehabilitacijskim programima pod zajedničkim nazivom healthness, a objedinjuje odmor, zdravlje i wellness. Pritom mu je predstavljen i projekt „Pet Friendly“ koji je nastao u suradnji LifeClass Termi s Azilom „Prijatelji“. Za cilj ima podizanje svijesti o udomljavanju napuštenih životinja, a kojeg su započeli u vidu doniranja cjelokupnog iznosa kojeg gosti uplaćuju kada borave sa svojim ljubimcima u njihovom pet friendly resortu. Nakon obilaska Termi, ministar je posjetio multimedijalni postav Centra za posjetitelje Ekomuzeja Mura, koji je iskoristio kao lokaciju za potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Fonda za razvoj turizma za projekt „Skelarska drvena kuća - interpretacijski centar“ koje Ministarstvo turizma sufinancira iznosom od oko 232 tisuće kuna te projekt „Interpretacijski centar Dravski zlatari“ s iznosom 700 tisuća kuna.