Politika i gospodarstvo 07.09.2017. 07:34. Zadnja izmjena: 07.09.2017. 07:37.

Službeni posjet

Ministrica gospodarstva Martina Dalić posjetila Međimursku županiju

U službenom posjetu Međimurskoj županiji jučer je bila potpredsjednica Vlade RH i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić koja je svoj boravak započela uz svoje domaćine, župana Međimurske županije Matije Posavca i direktora Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje Ivana Plačka, obilaskom 12 milijuna kuna vrijedne investicije u tamošnjem kompleksu bivše Vojarne. Naime Međimurju je iz resornog ministarstva odobreno upravo toliko bespovratnih sredstava, za ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja. Samim time današnjih 28 inkubiranih tvrtki s više od 70 zaposlenika, uskoro će postati 50 s dvostruko više zaposlenih tijekom faza razvoja.

„Potpredsjednici Vlade prezentirali smo projekt revitalizacije bivših vojnih objekata i vojnog poligona, za koji smo i prije nekoliko dana dobili bespovratna sredstva. Moći ćemo inkubirati novih 20-ak tvrtki u prostorima TICM-a, očekuju nas i nova zapošljavanja i vjerujem da je to jedna snažna poruka prema samom gospodarstvu. Dodatno 15 milijuna kuna ulaže se u Poduzetnički centar u Prelogu, dakle to je samo u ovom natječaju 27 milijuna bespovratnih europskih sredstava za Međimurje“, rekao je pritom međimurski župan i dodao kako je priliku iskoristio, kao i sa svakim dužnosnikom, ministrom, premijerom i predsjednicom, da progovori o problemu niskog prosjeka plaće u Međimurju. Govoreći o minimalnoj plaći ministrica je naglasila kako je početkom godine podignuta minimalna plaća u iznosu od oko 150 kuna, a isto se dogodilo u vrijeme porezne reforme i snižavanja poreznog opterećenja.

Dotakli su se tema i daljnjeg ulaganja u infrastrukturu kroz europska i nacionalna sredstva gdje se Međimurje već nebrojeno puta pokazalo kao županija koja po glavi stanovnika povlači najveći dio sredstava.