Politika i gospodarstvo 07.12.2017. 10:51. Zadnja izmjena: 07.12.2017. 10:51.

14. bilateralna konferencija

Mursko Središće jedno od ključnih ekonomskih područja Međimurja

U novootvorenom Centru za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću održana je 14. bilateralna konferencija načelnika i gradonačelnika. Uz domaćina gradonačelnika Grada Mursko Središće Dražena Srpaka, konferenciji su nazočili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, načelnici međimurskih općina, ispred Regionalne i razvojne agencije REDEA voditelj Odjela za razvoj gospodarstva Jako Horvat te gosti iz susjedne Slovenije i Austrije.

Otvorivši konferenciju gradonačelnik je predstavio grad, njegovu kulturološku, povijesnu i izuzetnu poduzetničku te gospodarsku scenu koja Mursko Središće predstavlja kao jedno od ključnih ekonomskih područja Međimurja. Uz sedam točaka dnevnog reda, dan je primjer međusobnog povezivanja i razmjene iskustva jedinica lokalnih samouprava, koje doprinose razvitku, unapređenju, lakšem provođenju investicija, projekata na regionalnoj, lokalnoj i nacionalnoj razini.

Kako je i jedan od primarnih ciljeva konferencije umrežavanje te spajanje regionalnih i razvojnih agencija, predstavnik REDEA-e nazočnima je prezentirao dosadašnje, ali i buduće projekte koje provode, a koji bi mogli biti od izuzetnog značaja za povezivanje i suradnju između Međimurske županije, grada Mursko Središće te susjednih Austrije i Slovenije.