Politika i gospodarstvo 22.05.2018. 06:43. Zadnja izmjena: 22.05.2018. 06:44.

Podturen

Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Podturna: "Pazite što govorite!"

Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Podturna žestoku raspravu izazvalo je razmatranje rebalansa proračuna uz raspoređivanje 3.849.603 kune viška iz prošlih u 2018. godinu, pa je proračun povećan s planiranih 9.151.000 kuna na 13.000.603 kune.

Vladimir Križaić opet je krenuo s etiketiranjem: - Gdje će završiti višak koji se prebacuje u proračun? Vrludate! Potpisujete sporazume s Murskim Središćem, a sad se ide u Prelog!? Bivši načelnik je bio načelnik 15 posto a koliko je novi, dobili ste provizije? Prodali ste se HDZ-u?

Usprkos upozorenjima Josipa Lepena, bivšeg načelnika i Mirjane Murk, predsjednice Vijeća, neka pazi što govori i s kakvim se izjavama razbacuje, jer će za to odgovarati na drugom mjestu V. Križaić se nije zaustavljao i često je izravnim upadicama i drugim sudionicima sjednice remetio red.

Sadržajne primjedbe na novi proračunski plan dali su Vjenceslav Hranilović i Vladimir Sabol. Kad je pročitao na što su sve raspoređena sredstva proračunskog viška, Hranilović je upozorio da se – bez i jednog pripremljenog projekta do razine građevinske dozvole – neće ništa ostvariti.  

Sličnog je mišljenja bio i Sabol, koji je upozorio da je proračun na ozbiljnih 13 milijuna kuna, a prošle je godine ostvareno tek 45 posto planiranih investicija. Zaključio je: - Kaskamo, na kraju godine imat ćemo šest milijuna kuna viška. Mi moramo početi delati, pa nemamo ni jedno gradilište otvoreno! Načelniče, pokrenite se!

Proračunski su dokumenti i ostale odluke usvojeni većinom glasova. Općina Podturen ulazi u suvasništvo Prekoma Prelog, kojem će se povjeriti zbrinjavanje otpada nakon što sadašnjem koncesionaru (Murs-ekomu) istekne koncesija.