Politika i gospodarstvo 12.07.2017. 08:05. Zadnja izmjena: 12.07.2017. 08:08.

Frkanovec

Načelnik Nagrajsalović prijeti kaznenom prijavom zbog lažnog prijavljivanja

Na nedavno održanim lokalni izborima žitelji općine Sveti Juraj na Bregu birali su i svoje predstavnike u Vijeću mjesnog odbora. Od devet naselja - koliko ih se nalazi u sastavu Općine, isto je učinjeno u njih osam. Izuzetak je Frkanovec u kojem ni jedna stranka ili grupa birača nije uspjela sastaviti listu za Mjesni odbor. Zašto je došlo do ove situacije te što će se za mještane Frkanovca promijeniti, upitali smo načelnika Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelka Nagrajsalovića.

- Nitko se nije kandidirao, očito su politički nezainteresirani. Pošto Frkanovec sad nema Mjesni odbor sazvao sam bivše predstavnike da napravimo primopredaju. Predani su mi ključevi društvenog doma i našao sam jednu osobu koja će biti svojevrsni domaćin, objasnio je Nagrajsalović. Spomenuta osoba bit će zadužena samo za otključavanja i zaključavanja doma, a ostale obveze koje su u ingerenciji Mjesnih odbora – poput podjele dječjih darova i bonova, neće izvršavati.

- Sva naselja imaju Mjesni odbor, izuzev možda manjih općina u čijem su sastavu jedno ili dva naselja. Općina kao što je naša koja ima devet naselja, mora imati Mjesne odbore. Netko mora biti tamo, evidentirati što se događa i obavijestiti što treba napraviti. Sad će sve biti na komunalnom redaru, načelniku i zamjeniku načelnika koji će obilaziti Frkanovec, rekao je Nagrajsalović.

Zabranjena javna okupljanja

Priča oko neformiranja Mjesnog odbora povezana je, smatra Nagrajsalović, s vijećnikom Željkom Medvedom koji je nedavno istupio u javnost s tvrdnjama da radovi na proširenju frkanovečkog doma nisu pravilno izvedeni, o čemu je pisao i list Međimurje. Situacija se posljednjih dana dodatno zahuktala.

- U tijeku je inspekcijski nadzor zbog medijskih napisa i anonimne prijave koja je stigla taman prije izbora. Sumnja se u neke nedostatke koji postoje na objektu i u vjerodostojnost završnog izvješća građevinskog inspektora. Objekt se i dalje može koristiti za druženja, rođendane i slično, ali sve dok ne dođe nalaz inspekcije ne dozvoljavam velika javna okupljanja. Isto sam odgovorio i Udruzi Frkanovčani kad su tražili dozvolu za korištenje doma za Dane Frkanovca, naglasio je načelnik. Nakon mišljenja revizije, za koje je uvjeren da će pokazati da nepravilnosti ne postoje, najavljuje podizanje kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela.