Politika i gospodarstvo 01.10.2017. 21:49. Zadnja izmjena: 02.10.2017. 15:09.

Belica

Načelnik Zvonimir Taradi imat će plaću kao i načelnici susjednih općina

Jednoglasno su vijećnici Općinskog vijeća Belice poduprli odluku kojom se načelniku Zvonimiru Taradiju povećava koeficijent za obračun plaće, a zamjenici Mariji Prekupec naknada. Povećanju Taradijeve plaće, pojasnio je, prethodile su packe iz Ureda državne uprave. Naime, na prethodnoj je sjednici, Odlukom o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika, povećana plaća pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela - iako u Belici nema zaposlenog na tom radnom mjestu - no, ona ne smije biti veća od načelničke.

Do sad je, istaknuo je načelnik, kao profesionalac imao jednu od najnižih plaća u županiji, a u korekciji su se vodili plaćama njegovih kolega iz susjednih općina. Porastom koeficijenta s 2.20 na 2.60 Taradijeva će plaća sada umjesto 5.350 iznositi oko 7 tisuća kuna, čime se izjednačio s plaćom Višnje Ivačić u Pribislavcu, te malo nadišao onu koju ima načelnik Valentino Škvorc u Maloj Subotici. - Možda je to fer, jer je on ipak mlađi i svjež na funkciji, kazao je načelnik Belice.

Prijedlog ne samo da je naišao na odobravanje svih 13 vijećnika, već je i najglasniji oporbenjak, HDZ-ov Robert Kovačec načelnika upitao - i to bez traga ironije - je li zadovoljan spomenutim povećanjem, pa predložio da se koeficijent, kad se već korigira, poveća na 2.8. No, načelnik Taradi i predsjednik vijeća Petar Janušić gotovo uglas su Kovačecu odgovorili - drugi put!

Ovaj je put ipak povećana i naknada koju kao volonterka prima zamjenica načelnika, na 700 umjesto dosadašnjih 300 kuna na mjesec.