Politika i gospodarstvo 22.01.2018. 07:53. Zadnja izmjena: 22.01.2018. 07:54.

Međimurska županija

Natječaj za financiranje programa udruga iz područja zaštite potrošača u 2018. godini

Međimurska županija objavila je Natječaj za financiranje programa udruga iz područja zaštite potrošača u 2018. godini. Potvrda je to da se posvećuje osobita pažnja pitanju zaštite potrošača te kontinuirano surađuje i podupire rad udruga na ovom području. To je dakako moguće samo kroz bolju informiranost, edukacije i savjetovanja potrošača što u konačnici doprinosi i podizanju kvalitete života građana, ali i s ciljem povećanje svijesti potrošača o njihovim pravima i u svrhu zaštite njihovih interesa.

Temeljem Zakona o zaštiti potrošača koji je usklađen s direktivama Europske unije, posljednje tri godine ova podrška je iskazana kroz javne natječaje za financiranje projekata i programa udruga za zaštitu potrošača koje je Međimurska županija prepoznala kao one s najznačajnijom ulogom u podizanju razine svijesti. Osim financiranih programa, Međimurska županija potiče i podržava i sve druge aktivnosti i inicijative naših udruga, jer samo zajednička suradnja omogućuje postizanje konačnog cilja, a to je bolja informiranost i educiranost građana.

Natječaj je objavljen na internetskoj stranici Međimurske, kao i Upute za prijavitelje i svi popratni Obrasci potrebni za prijavu i provedbu programa udruga za zaštitu potrošača. Natječaj završava zaključno s 15. veljače 2018. godine.