Politika i gospodarstvo 18.11.2017. 09:32. Zadnja izmjena: 18.11.2017. 09:36.

Vodnjan

Nedelišće na „Danima mladog maslinovog ulja“

Grad Vodnjan, gradić na jugozapadu Istre, područje je starih tradicija nastao na tragovima prethistorijskih gradina te je opstao sa svojim osobitim karakteristikama srednjovjekovnog urbano – ruralnog mjesta. Iako je mediteranski grad, nemali broj dodirnih točaka ima upravo sa Međimurskom županijom i Općinom Nedelišće koje slove kao najbolja kontinentalna turistička destinacija. Na tragovima toga, te u svojstvu još boljeg povezivanja i suradnje na budućim projektima, domaćini su ove godine pozvali Općinu Nedelišće da na 13. Sajmu mladog maslinovog ulja koji ovoga vikenda okuplja preko 20.000 posjetitelja iz Hrvatske i susjednih zemalja predstave turističke i gospodarske potencijale najveće međimurske općine. Tako su načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, uz prisustvo župana Međimurske županije Matije Posavca, i gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović predstavili skoro potpisivanje Sporazuma o suradnji i bratimljenju.

Sajam je otvorio istarski župan Valter Flego koji je s međimurskim županom održao radni sastanak s temom povezivanja dviju regija, njihovih turističkih zajednica te stvaranja pretpostavki za nastup naših poduzetnika na sajmovima diljem Istre, ali i distribucijom međimurskih proizvoda.

Kao najveća općina u Međimurju, mjesto koje se iz dana u dan sve više i jače razvija i raste, postaje prepoznatljivo na kulturnoj, turističkoj i gospodarskoj karti Hrvatske, zasigurno ima potencijala i primjera dobre prakse koja se može ugraditi u buduće partnerstvo s istarskim gradićem. Jedna od polazišnih točaka, sigurno je i Međimurski sajam poduzetništva MESAP u Nedelišću. Treba spomenuti, da se na prostoru MESAP –a izmjenjuju razna događanja iz područja turizma, gospodarstva, poduzetništva, kulture, baštine, tradicijskih zanata, obrazovanja do umjetničkih priredbi i koncerata. Ovim susretom tako će se nadograditi sadržaj i ponuda kako naših sajmova, tako i onih u Vodnjanu, od kojih je jedan od poznatijih „Dani mladog maslinovog ulja“.