Politika i gospodarstvo 29.03.2017. 07:36.

Sjednica gradskog vijeća

Nerer i Srpak razmijenili komplimente i otvorili predizbornu kampanju

U četvrtak, 9. ožujka, 21. sjednicu Gradskog vijeća Grada Murskog Središća mr.sc. Miljenko Cmrečak, predsjednik vijeća najavio je otvarajući sjednicu "kao vjerojatno posljednju u mandatu". Ipak, vijećnici su se primili posla kao da su usred mandata i proradili dnevni red s opširnih dvanaest točaka, među kojima je bilo i cjelovito izvješće o radu gradonačelnika Dražena Srpaka za drugo polugodište 2016. godine.

Nakon aktualnog sata, zanimljivog i vidljivo obilježenog predizbornim rječnikom kako sa strane opozicije koju je, kao i uvijek, zastupao Mario Nerer, tako i sa strane izvršne vlasti, gradonačelnika Dražena Srpaka, usvojen je godišnji obračun proračuna grada za prošlu godinu. Proračun je ostvaren s 23.349.506 kuna, što je 90 % od planiranog, jer ipak sve najavljene kapitalne donacije iz proračuna višeg reda nisu stigle.

No zato je za ovu godinu trebalo već mijenjati planirani proračun, podići ga na 42.100.000 kuna (za skoro dva milijuna više od prvotnog plana) zbog projekata koji su kandidirani za sufinanciranje iz fondova.

Usvojeno je i izvješće o popisu gradske imovine i obveza za prošlu godinu, definirano koje su pravne osobe od interesa za sustav civilne zaštite grada,  Murskog Središća, izdana suglasnost za ulaganja na Grada Murskog Središća unutar "mjere 07 - temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima" iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. do 2020. godine, a zatim su vijećnici usvojili i sve odluke koje su potrebne da bi se kompletirala dokumentacija i ugovori o realizaciji projekta "Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Mursko Središće".

Budući da je sjednica najavljena kao "posljednja u mandatu", predsjednik vijeća M. Cmrečak, koji je s puno strpljenja i takta vodio vijeće i na sjednicama gdje su baš "frcale iskre", zahvalio je vijećnicima i dužnosnicima na suradnji i trudu koji je – po njegovoj ocjeni - u skoro četverogodišnjem radu vijeća dao vrlo vidljive rezultate, jer je odgovornost za opće avno dobro nadvladala političke razlike i viđenja pa je Mursko Središće "nova zvijezda" Međimurske županije. Pozvao je zatim – uz najbolje želje onima koji se namjeravaju kandidirati na predstojećim izborima sudionike sjednice na druženje u obližnji restoran, da bi olakašao teret pokoje upamćene  preteške riječi u raspravi na sjednicama vijeća.