Politika i gospodarstvo 28.01.2016. 09:36. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Sjednica dječjih vijećnika

Novi dječji gradonačelnik Čakovca je Lovro Horvat

Dječje vijeće Grada Čakovca u srijedu je u dvorani Doma sindikata u Čakovcu održalo posljednju sjednicu dječjih vijećnika u mandatu 2014./2015. i prvu sjednicu vijećnika u mandatu 2016./2017. Sjednici su uz dosadašnje vijećnike prisustvovali i novi vijećnici, kao i ravnatelji osnovnih škola Grada Čakovca.

Pozdravni govor održala je dječja gradonačelnica Adela Vaser te prezentirala aktivnosti Dječjeg Gradskog vijeća u prethodnom mandatu. Nakon izvješća, dosadašnja gradonačelnica predstavila je nove vijećnice i vijećnike, učenike dječjih foruma koji su imenovani u Dječje gradsko vijeće. 

Predložen kandidat za novog dječjeg gradonačelnika – Lovro Horvat, jednoglasno je izabran te je preuzeo dužnost novog dječjeg gradonačelnika Grada Čakovca. Lovro, peti dječji gradonačelnik, učenik je OŠ Ivanovec, čijim izborom su na ovoj funkciji izmijenili učenici iz svih čakovečkih osnovnih škola.

Novi program rada u sljedećem mandatu predstavili su vijećnici OŠ Ivanovec u kojem su predstavili osnovne ciljeve dječjeg vijeća: upoznavanje djece s pravima djeteta, širenje ideje mira, tolerancije i suradnje te kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Uz provedbu projekata „I životinje su moji prijatelji“, „Čitajmo svi, veliki i mali“, „I ja bih na more“ i dr., vijećnici će sudjelovati u brojnim susretima i edukacijama, a također će volontirati u Caritasovom domu „Antun Bogdan“, zatim na odjelu pedijatrije u Županijskoj bolnici i u Azilu za životinje.

Na kraju sjednice predsjednica Društva „Naša djeca“ Čakovec Gordana Šoltić Siladi s dosadašnjom dječjom gradonačelnicom Adelom Vaser podijelila je zahvalnice dosadašnjim vijećnicima.