Politika i gospodarstvo 29.04.2017. 11:52. Zadnja izmjena: 29.04.2017. 11:52.

"Sobočke" boljke

O Trnavi, Čakomu i križanju na aktualnome satu posljednjega Općinskog vijeća Male Subotice

Uobičajene "sobočke" boljke na aktualnome satu posljednjega Općinskog vijeća Male Subotice. Nezavisni Valentin Šipuš dotaknuo se svoje vječne teme - zagađene Trnave:

- Prije nekog je vremena bilo rečeno da će pročistač proraditi za pola godine. Međutim, javlja se po meni jedan apsurd - pročistač ne radi kako spada, a oni priključuju nove korisnike u Nedelišću i Dunjkovcu. To mi je nelogično i nije fer, idite pogledati kako Trnava danas izgleda - naslage su 3-4 centimetara i smrdi kao 'kuga', upozorio je Šipuš.

Aktualizirano je i pitanje raskrižja Glavne te ulica Alojzija Stepinca i Braće Radić na kojem se i dalje redaju prometne nesreće. Šipuš predlaže da se na cesti koja dolazi iz Belice postavi svjetlosni znak "stop", a Miran Pintarić (HL-SR) predlaže, kako kaže, efikasnije rješenje - vibro trake, jer svi automatski uspore kad im se automobil počne tresti. No, prema Zakonu o cestama, na županijske se ceste ne smiju postavljati nikakve prepreke, pojasnio je načelnik Vladimir Domjanić, pa dodao da se problem neće riješiti sve dok se ne krene u sveobuhvatnu rekonstrukciju raskrižja.

Vijećnik Miran Pintarić je započeo raspravu o vrećama za selektirani otpad. - Ljudi se bune da im Čakom ne ostavlja nove vreće, što je prijašnji koncesionar radio, istaknuo je.

No, referentica za opće i upravne poslove Mirjana Sečan upozorila ga je da nije upoznat s Čakomovim načinom rada. - Na početku godine ispunjavaju se kuponi i koncesionar dovozi vreće. Mi smo mještanima izišli u susret i preuzeli 8 tisuća vreća koje smo prošli tjedan i podijelili, pojasnila je te dodala da se ubuduće svi koji imaju pritužbe ili poteškoće obrate izravno njima u Općinu.