Politika i gospodarstvo 16.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 03.03.2016. 11:51.

Obrtnicima povoljniji uvjeti kreditiranja

Predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak,  član Sberbank d.d. Uprave Mario Henjak i voditeljica čakovečke poslovnice banke Svjetlana Vidović potpisali su ugovor o poslovnoj suradnji po kojem Sberbank  osigurava povoljnije kreditiranje međimurskih obrtnika.

B. Lukovnjak, predsjednik komore, pri tome je, između ostalog, istaknuo:

"Ugovor između Obrtničke komore Međimurske županije i Sberbanke rezultat je nastojanja komore da obrtnicima omogući povoljnije uvjete u osiguranju financijskih sredstava, prvenstveno niže kamate i naknade za obradu kredita, što je važno u održanju likvidnosti i solventnosti obrtnika u njihovom poslovnom ciklusu, u osiguranju obrtnih i trajnih obrtnih sredstava, u redovitom podmirivanju kratkoročnih obveza, a jednako tako i u nabavi opreme, uređaja, alata i transportnih sredstava niže vrijednosti...

S. Vidović, voditeljica čakovečke poslovnice Sberbanke uputila je poziv obrtnicima:

"U našoj banci klijenti mogu po znatno povoljnijim uvjetima krenuti u nove ili nastaviti sa započetim investicijama, a o svim detaljima poslovanja moj tim i ja spremni smo u svakom trenutku sa svakim obrtnikom individualno razgovarati i iznalaziti najbolje uvjete za aktualne potrebe poslovnog ciklusa obrtnika."

Izvor: 3159