Politika i gospodarstvo 17.10.2018. 08:23. Zadnja izmjena: 17.10.2018. 08:24.

Terme Sv. Martin

Održana Regionalna konferencija Međimurske županije - Poslovni uzlet 2018.

U organizaciji Međimurske županije, Poslovnog dnevnika i Hrvatske zajednice županija održana je Regionalna konferencija Međimurske županije - Poslovni uzlet 2018. u Termama Sv. Martin. Konferencija je započela intervjuom „1 na 1“ s ministrom uprave Lovrom Kuščevićem, a predstavljena je prezentacija: „Ulaganja Međimurske županije u ključna područja razvoja“ te dvije panel diskusije: tribina župana središnje i sjeverozapadne Hrvatske i “Razvoj i perspektive turizma  u  Međimurskoj županiji s naglaskom na privlačenje EU sredstava” sa zajedničkim ciljem povezivanja i razmjene iskustava sjevernih Županija te različitih dionika turističkog, gospodarskog i edukativnog smjera.

Tijekom Regionalne konferencije održana je prezentacija „Ulaganje Međimurske županije u ključna područja razvoja“ tijekom koje je Ana Kralj vd ravnateljice Javne ustanove za razvoj REDEA-e, predstavila ulaganja Međimurske županije u ključna područja razvoja kroz predstavljanje projekata koji su trenutno u provedbi te koji se planiraju na području Međimurja.

„Razvoj i perspektiva turizma u Međimurskoj županiji s naglaskom na privlačenje EU sredstva“ bila je posljednja panel diskusija u kojoj su panelisti bili zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, direktor TZ Međimurske županije Rudi Grula, vlasnik restorana Međimurski dvori Marijan Martinjaš, vlasnik Accredo centra Vanja Tarandek, vlasnica OPG-a Tatjana Hažić, te iz Life Class Termi Sveti Martin Jelena Berčić, dok je moderator bila Majda Mikulandra iz Poslovnog dnevnika. „Međimurska županija ima mogućnost turizma kroz 365 dana te kroz različite manifestacije, europske projekte koji se provode kao što su „Med dvemi vodami“, Atrractour, cikloturizam, enogastronomija, bespovratne potpore u turizmu Međimurske županije zasigurno se možemo pozicionirati kao poželjna kontinentalna turistička destinacija“, zaključila je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman.