Politika i gospodarstvo 17.02.2017. 07:19. Zadnja izmjena: 17.02.2017. 07:22.

Zgrada Scheier

Održano predavanje „Obavezna financijska izvješća za trgovačka društva“

U četvrtak, 9. veljače, Županijska komora Čakovec i Udruga ekonomista Međimurja organizirali su predavanje pod nazivom „Obavezna financijska izvješća za trgovačka društva“, koje se održalo u zgradi „Scheier“ u Čakovcu.

Program predavanja obuhvatio je sve važeće propise kojima se regulira izrada i podnošenje financijskih izvješća trgovačkih društava, uključujući niz novih zakona koji su stupili na snagu 1. siječnja 2017. godine, a odnose se na poreznu reformu, javnu nabavu, prijevozničke usluge, turističke članarine, računovodstvene usluge i slično. Predavanje je bilo namijenjeno osobama u tvrtkama zaduženima za računovodstvene poslove te osobama u procesu obrazovanja za ekonomsko-trgovačka zanimanja.

Predavanje su održale Dragica Domjanić i Melita Kraljić iz knjigovodstvenog servisa, članice Udruge računovodstvenih i financijskih djelatnika Međimurja, a bilo je nazočno 39 sudionika iz trgovačkih društava iz Međimurske županije, učenici 2.b Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, te članovi Udruge ekonomista Međimurja.

 

Izvor: Silvije Petriš