Politika i gospodarstvo 01.02.2016. 11:05. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Dugoročni projekti

Općina Podturen dobiva novi Mlin na Muri, a u planu je i izgradnja hostela

U sklopu službenog posjeta općini Podturen, načelnik Općine Josip Lepen ugostio je delegaciju Međimurske županije predvođenu županom Matijom Posavcem, uz kojeg su sastanku prisustvovali direktorica Regionalne razvojne agencije Međimurja Sandra Polanec Marinović, voditelj ureda Turističke zajednice Rudi Grula, ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Mirjana Pintar, te voditeljica Odsjeka za zaštitu okoliša i prirode Sandra Golubić. Osim njih, na radnom su sastanku bili i zamjenik načelnika Stjepan Murković, pročelnica Ruža Šmitran, ravnateljica Osnovne škole Podturen Marijana Cerovec, predstavnici Međimurskih voda Dražen Zdelar i Ivan Cerovec, te komunalni redar Zvonimir Varga. "To samo pokazuje želju općine za radom i daljnjim razvojem, te ujedno i ozbiljnost Županije u nastojanju da pomogne, u okviru svojih mogućnosti, pronaći rješenja koja će doprinijeti boljem standardu svih naših građana", naglasio je župan Posavec, te pružio punu podršku načelniku Lepenu za provođenje zacrtanih projekata.

Uz sve ostvareno u protekloj godini, načelnik je svim prisutnima predstavio planove općine za 2016. godinu, te istaknuo nekoliko dugoročnih projekata koji se nameću kao prioritet. Jedan od njih svakako je izgradnja školsko-sportskih terena. Nogometno igralište tamošnjeg nogometnog kluba "Podturen" će se preseliti na novu lokaciju predviđenu prostornim planom Općine. Također, jedan od većih projekata jest Mlin na Muri za koji na lokaciji kod skele već postoji i maketa. Još jedan od važnijih projekata općine jest rekonstrukcija Društvenog doma, u sklopu kojeg se želi napraviti svojevrstan hostel.

Želja nam je podići zadnji dio dvorane što bi nam omogućilo izradu potrebnih smještajnih kapaciteta. Radi se o 18 soba s temeljnom svrhom smještaja naših gostiju, a postoji mogućnost i za neke dodatne prostorije koje bi služile potrebama naših udruga.Josip LepenNačelnik Općine Podturen

Posljednji u nizu projekata koje se želi financirati sredstvima Europske unije jest gradnja mosta preko Mure kojim bi se otvorio novi granični prijelaz prema Mađarskoj, što ujedno predstavlja i veliki interes za Međimursku županiju, pa i Hrvatsku. Općina Podturen se naime nalazi na iznimno povoljnoj prometnoj poziciji, tromeđu Hrvatske, Mađarske i Slovenije.