Politika i gospodarstvo 26.12.2017. 08:57. Zadnja izmjena: 26.12.2017. 09:07.

Peta sjednica

Općinsko vijeće Svete Marije: Što su radili i kako dalje

U petak, 22. prosinca održana je 5. sjednica OV Svete Marije. Vijeće je jednoglasnom Odlukom imenovalo članove Povjerenstva za dodjelu potpora za sanaciju/rekonstrukciju nekretnina na općinskome području. Povjerenstvo čine Dragutin Peter i Ružica Mustač iz vladajućeg  HSS i Andreas Lisjak iz oporbenog MDS.

U aktualnom satu je općinska načelnica izvijestila vijećnike o mogućnosti uvođenja širokopojasnog interneta, naglasila je kako  će to biti tema slijedeće sjednice  OV-a. Načelnica je u svom obraćanju obuhvatila sve projekte koje su realizirani u 2017. godini s naglaskom na veće investicije kao što je dogradnja dječjeg vrtića, radovi na grobnoj kući, zamjena krovišta u Donjem Mihaljevcu i drugi. 

U Svetoj Mariji se od većih investicija planira do kraja urediti okoliš na groblju, preasfaltirati zapadna strana, te postaviti hidroizolacija na krovištu doma kulture. Izradit će se projektna dokumentacija za Centar izletničkog turizma uz stari tok Drave te završiti  projektna dokumentacija za projekt Rekonstrukcija i dogradnja prometnica naselja Sveta Marija i Donji Mihaljevec s biciklističkom stazom i oborinskom odvodnjom.