Politika i gospodarstvo 03.03.2018. 08:31. Zadnja izmjena: 03.03.2018. 08:32.

Obrtnička komora

Pet međimurskih obrtnika na 25. Osječkom proljetnom sajmu

Pet izlagača, redom međimurskih obrtnika sudjeluje na 25. Osječkom proljetnom sajmu, a već su u pripremi za skori odlazak u Munchen, Mostar, Skopje ali i diljem Hrvatske. To im svojim sufinanciranjem i organizacijom stručnih službi omogućuju u Međimurskoj županiji i Obrtničkoj komori Međimurske županije potpisivanjem Sporazuma o sufinanciranju projekata i aktivnosti za svaku godinu. Tako je isti Sporazum potpisan i danas, za bogatu obrtničku 2018. godinu, u kojoj je najavljeno 18 sajmova za koje će Županija izdvojiti 70 tisuća kuna. Sporazum su potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak s jasnim ciljem unapređenja i razvoja konkurentnosti međimurskih obrtnika te očuvanja i promocije tradicijskih obrtnika ovog kraja.

Sufinanciranje projekata i aktivnosti Obrtničke komore Međimurske županije od strane Međimurske županije provodi se od 2009. godine u kontinuitetu te je na taj način oko 400 izlagača izlagalo na sajmovima u zemlji i inozemstvu, na više od 80-ak lokacija.

- Ovo je tradicionalno potpisivanje Sporazuma i sretni smo zbog izuzetno dobre suradnje s Međimurskom županijom te da naši obrtnici mogu na najbolji mogući način predstaviti svoje proizvode i usluge diljem Lijepe naše, rekao je Lukovnjak prilikom potpisivanja u prostorima komore i dodao kako je u 2017. godini 34 izlagača/obrtnika sudjelovalo na ukupno 9 sajmova, predstavljajući pritom svoje djelatnosti, a ujedno i svoju županiju.

- Uvijek je zadovoljstvo kada Međimurska županija surađuje s Hrvatskom obrtničkom komorom jer na ovakav način pokazujemo i dokazujemo brigu o obrtnicima, nastojeći pomoći u onoj mjeri u kojoj možemo. Evo današnjim potpisivanjem, stipendiranjem učenika za deficitarna zanimanja, ali radimo i na projektu održavanja sustava komore za koju smatramo da je izuzetno važna s obzirom na broj obrtnika u Međimurju. Ukoliko smo na ovaj način pomogli barem jednom obrtniku, olakšali poslovanje ili stvorili neku novu priliku, napravili smo puno, istaknuo je međimurski župan.