Politika i gospodarstvo 17.09.2017. 12:05. Zadnja izmjena: 17.09.2017. 12:05.

Potpisani ugovori

POSJET MINISTRICE GOSPODARSTVA Vrijeme je za 'prelogizaciju' Hrvatske

Potpisom na ugovor ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić i gradonačelnika Ljubomira Kolareka, u srijedu, 6. rujna, Gradu Prelogu i službeno su dodijeljena bespovratna sredstva za izgradnju budućeg poduzetničkog centra. Novome domu postojećih i budućih preloških poduzetnika Ministarstvo je dodijelilo 15.771.678,61 kuna, dok će sam Grad Prelog za projekt izdvojiti još 365.978,83 kuna.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su brojni gospodarstvenici s područja Grada Preloga, jer je upravo s njima gradonačelnik Kolarek odlučio podijeliti ovaj, smatra, povijesni trenutak. - Nisam nimalo dvojio, jer ste upravo vi pokretači gospodarstva grada, pokretači pozitivnih promjena, istaknuo je Kolarek.

Na ovom području djeluje 300-tinjak poduzetnika čiji ukupni prihodi čine 13 posto županijskih prihoda, te sa 20 posto sudjeluju u izvozu Međimurske županije. Prigodu je Kolarek iskoristio kako bi još jednom istaknuo potrebu sjeverne obilaznice i daljnje infrastrukturno opremanje poduzetničke zone Prelog - Sjever.

Ministrica Dalić kazala je kako je Prelog jedna od 48 jedinica lokalne samouprave kojoj su odobrena sredstva za razvoj ovakvih potpornih institucija, te da je ovo primjer kako članstvo u Europskoj uniji dolazi do svih krajeva Hrvatske.

Na potpisivanje je stigao i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, koji je pohvalio razvijenu poslovnu klimu u Međimurju i Prelogu, te istaknuo je kako je vrijeme za prelogizaciju Republike Hrvatske, odnosno da primjer Preloga i poduzetničku usmjerenost ovoga kraja slijede i drugi.