Politika i gospodarstvo 15.12.2016. 10:49. Zadnja izmjena: 15.12.2016. 11:54.

Međimurska županija

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović stigla u Međimurje

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović kao posljednju ovogodišnju destinaciju izmještanja svog ureda iz Zagreba odabrala je upravo Međimursku županiju. Tako će od 15. pa do 17. prosinca upravo u zgradi Međimurske županije odraditi niz sastanaka i prijema. Predsjednicu RH dočekao je domaćin - župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicima, te predstavnici Grada Čakovca. Nakon toga odradit će radni sastanak s čelnicima Županije i Grada u Maloj vijećnici, te i svoje prve prijeme, prvi za braniteljske udruge, a nakon toga i za predstavnike Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije.

Od 13:30 sati očekuje se predsjedničin odlazak u Franjevački samostan u Čakovcu, gdje će uz gvardijana fra Željka Železnjaka obići samostan, crkvu sv. Nikole biskupa, ali i odraditi susret sa svećenicima s područja Međimurske županije.

Od 14:30 sati, svi oni koji su svoj termin dogovorili u Uredu Predsjednice RH ovih dana, imati će mogućnost sudjelovati na prijemu građana u Uredu župana, nakon čega će delegacija obići tvrtku Pana d.o.o. Čakovec. Od 16:15 sati Predsjednica će prošetati Starim gradom, posjetiti Advent u atriju palače Zrinskih, te se uz obilazak zaustaviti kod Spomen – zida poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima gdje će zapaliti svijeće njima u čast. Kao pokroviteljica ovogodišnjeg obilježavanja 450. obljetnice Sigetske bitke, sudjelovat će od 17:00 sati na završnoj svečanosti povodom Godine Nikole Šubića Zrinskog koju je proglasio Hrvatski sabor, u Katoličkom domu u Čakovcu, gdje će ujedno postati počasnom članicom Zrinske garde Čakovec.

Za kraj prvog Predsjedničinog radnog dana u Međimurskoj županiji, uputit će se u Nacionalni gimnastički centar Aton u Nedelišće, na susret s međimurskim olimpijcem Filipom Udeom, njegovim pobjedničkim timom i mladim gimnastičarima.

Izvor: