Politika i gospodarstvo 07.12.2016. 09:30. Zadnja izmjena: 07.12.2016. 09:30.

Dan Grada Preloga

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u Prelogu

Dan Grada Preloga, nakon cjelodnevnih događanja završen je u utorak svečanom sjednicom Gradskog vijeća, na koju se uz brojne uzvanike odazvao i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sa suradnicima. Premijer je pred prepunom dvoranom Doma kulture biranim riječima govorio o Prelogu koji je tijekom gospodarske krize doživio gospodarski procvat te građanima čestitao Dan Grada.

Uz premijera, na svečanosti se okupio i međimurski politički vrh na čelu sa županom Matijom Posavcem, bio je tu i ministar turizma Gari Kapelli, saborski zastupnik Darko Horvat i brojni drugi... Na svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja Grada Preloga za 2016. godinu. Plaketu Grada Preloga primili su Stjepan Mikec, Vladimir Purić, Književni krug Prelog, Franjo Horvat i Stjepan Belić.

Grbom Grada Preloga nagrađeni su Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Preloga, Davor Sokač i Marijan Balaban, a počasnom građankom Grada Preloga postala je Ljilja Vokić, bivša ministrica obrazovanja i sporta. Za uspješnu suradnju s Gradom Prelogom dodijeljene su i zahvalnice novinarima HRT-a Mladenu Šariću i Zlatanu Skalickom.

U ime nagrađenih zahvalila je počasna građanka Preloga, Ljilja Vokić.