Politika i gospodarstvo 10.12.2016. 10:23. Zadnja izmjena: 10.12.2016. 10:36.

Javna prezentacija

Predstavljen Masterplan razvoja turizma Međimurske županije do 2020. godine

Međimurski turizam iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate, što potvrđuju brojke dolazaka i noćenja gostiju, ali i brojna prestižna priznanja na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Stoga, ne čudi da je Međimurska županija kao jedan o ključnih sektora vlastitog razvoja istaknula upravo turizam, te se iz tog razloga pristupilo izradi strateškog dokumenta „Masterplan razvoja turizma Međimurske županije do 2020. godine“, kako bi ti rezultati bili još bolji. Radi se o temeljnom strateškom planskom dokumentu jedinice lokalne ili regionalne samouprave kojim se određuju ciljevi i prioriteti turističkog razvoja za to područje, s ciljem jačanja njenih razvojnih potencijala.

Dokument pruža integrirani strateški okvir djelovanja različitih institucija javnog sektora, gospodarskih subjekata te drugih dionika Međimurske županije uključenih u razvoj turizma. Dokument je izrađen u suradnji s Institutom za turizam, a njegovoj konačnoj verziji, koja ima preko 160 stranica, prethodilo je nekoliko strateških radionica, provedba SWOT analize, javna rasprava, brojni terenski obilasci te intervjui, u što su bili uključeni i svi dionici s područja turizma u Međimurju.

Sam dokument predstavljen je u Multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje na održanoj javnoj prezentaciji kojoj su prisustvovali mnogi akteri uključeni u turističke aktivnosti i djelatnosti našeg kraja, te svi zainteresirani u ovu tematiku. Među njima su bili i zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, voditelj Ureda Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, iz Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Međimurske županije Darko Radanović i Marko Puškadija, voditeljica Odjela za ruralni razvoj REDEA-e Valentina Hažić, te voditeljica projekta iz Instituta za turizam Neda Telišman Košuta, koja je tom prilikom detaljnije predstavila rezultate analiza Instituta.

Po završetku prezentacije dokumenta, koji se u cijelosti može pročitati na web stranicama Međimurske županije, voditelj Ureda Turističke zajednice Međimurske županije Grula zahvalio je na odazivu onima koji su svojim dolaskom iskazali interes za ovu tematiku i na taj način dali doprinos daljnjem razvoju turizma. „Iz predloženih strateških ciljeva i planiranih prioriteta Masterplana očito je da se radi o turističkom strukturiranju i osmišljavanju koncepta i razvojnog modela međimurskog turizma, te osmišljavanju cjelovitog razvojnog rješenja i strateškog usmjerenja turizma Međimurske županije. Želja nam je da tim putem povežemo sve one koji sudjeluju u kreiranju turističkih sadržaja i aktivnosti na području naše županije i time stvaraju novu vizuru Međimurja, kao iznimno atraktivne turističke destinacije“, zaključio je Grula te izrazio ponos svime što je ostvareno do sad, kao i brojnim nagradama i pohvalama koje u naš kraj pristižu sa svih strana.