Politika i gospodarstvo 26.10.2020. 09:09. Zadnja izmjena: 26.10.2020. 09:13.

Turizam

Predstavljen plan rada Regionalnog turističkog centra

Iako aktivno djeluje tek nekoliko mjeseci Regionalni turistički centar sve više postaje pojam ustanove koja okuplja turističke dionike i u sinergiji sa turističkom zajednicom Međimurske županije, Centrom dr Rudolfa Steinera, gradovima i općinama koje su u udruženju EGTS (Europske prekogranične teritorijalne suradnje sa Mađarskom) Mura regije radi na stvaranju turističkog proizvoda i destinacije. EGTS grupaciju Mura regije koji su ujedno sudjelovali na sastanku su gradovi Prelog i Ludbreg, općine Donji Vidovec, Sveta Marija, Kotoriba, Goričan, Donji Kraljevec, Domašinec, Donja Dubrava, Orehovica, Legrad, sa svojim pripadajućim turističkim zajednicama, LAG Mura Drava, a samom sastanku se pridružila i turistička zajednica područja „Središnja Podravina“.

U utorak, 20.10.2020. godine, svim prisutnim članovima predstavljen je „Plan rada Regionalnog turističkog centra“ kojeg je predstavila voditeljica centra, Jelena Berečić. Glavne teme plana su usmjerene na osmišljavanje turističkog proizvoda u koji su uključeni zainteresirani turistički dionici, u smislu povezivanja sa agencijama, školama, tvrtkama, na dodatnoj provedbi edukacija ljudskih resursa, davanju ideja za digitalizaciju usluge informiranja i uključivanje lokalnog stanovništva u osmišljavanje novih autohtonih ideja. Kroz ovakav način izrade plana rada za naredni period vidljivo je da se na tržištu planira i provodi sinergija koja kroz timski rad i međusobno povjerenje proizvodi kreativne ideje koje zajedno čine zdravu organizacijsku kulturu jedne turističke destinacije.

Nakon predstavljanja plana i onoga što je do sada napravljeno, prezentirani su gastro suveniri koje je izradila vrsna chefica Slađana Herman. Slatke delicije su temom vezane za atrakcije, poput dr Rudolfa Steinera, Svetomarsku čipku i Dravske zlatare. Svi prezentirani gastro-suveniri naći će svoje mjesto u redovnoj ponudi u hotelima i restoranima. Uz odabrani suvenir kao dodatnu prezentaciju svakom gostu koji ga naruči će biti ponuđeni letak sa opisom mjesta gdje može posjetiti i upoznati navedenu turističku atrakciju koja je vezana za odabrani gastro-suvenir.

Vizija plana rada Regionalnog turističkog centra je da turizam postane dodatna vrijednost već uznapredovanom ruralnom razvoju regije te da svakom turistu ili posjetitelju pruži odmor po mjeri koji će uz doživljaj pružiti i edukativnu notu.