Politika i gospodarstvo 03.02.2016. 14:56. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Ispunili sve kriterije

Gradu Čakovcu 142 tisuće kuna za pomagače u nastavi

Temeljem prijave na Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje projekata EU na regionalnoj i lokalnoj razini, na koji se Grad Čakovec javio s projektom „Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnim školama Grada Čakovca II“, za potporu projektu dodijeljeno je 142.716,20 kuna.

Kako stoji u obrazloženju, projekt ispunjava sve kriterije pravilnika te je odabran za sufinanciranje na temelju prijedloga stručne službe ministarstva. Da podsjetimo, Grad Čakovec je prijavom na natječaj Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta na ljeto prošle godine, za projekt pomoćnika u nastavi dobio 2.378.570,00 kuna, od čega iz Europskog socijalnog fonda osigurano je 2.140.713,00 kuna. Ostatak, odnosno 10 posto vrijednosti projekta u svom Proračunu osigurao je Grad Čakovec. Preko tog projekta su u školama u kojima je Grad Čakovec osnivač zaposleni pomagači u nastavi za djecu koja sama ne mogu pratiti nastavu, i to 51 pomagač za 54 učenika

Kako Čakovec spada u IV. skupinu jedinica lokalne samouprave prema indeksu razvijenosti, udio učešća u sufinanciranju Korisnika iz sredstava Fonda iznosi 60 posto od ukupnog vlastitog učešća. Cjelokupan iznos koje je temeljem projekta osigurava Grad osiguran je u proračunu za ovu godinu, tako da sredstva „oslobođena“ ovom odlukom biti iskorištena za druge društvene programe i projekte.

Novci će biti „preusmjereni“