Politika i gospodarstvo 19.10.2019. 10:23. Zadnja izmjena: 19.10.2019. 10:23.

Poduzetnički centar Prelog

Prelog: Otvoren centar na ponos sredini s najmanje nezaposlenih

Svečanom konferencijom otvoren je 11. listopada Poduzetnički centar Prelog. Cijeli projekt je započeo prije dvije godine kada je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta donijelo odluku o financiranju ovog projekta bespovratnim sredstvima. Partner na projektu bio je Tehnološko inovacijski centar Međimurje Čakovec, a suradnik Pučko otvoreno učilište Čakovec.

 – Uočena je potreba za jačanje poduzetničkih potencijala, poticanje kreativnosti te stvaranje uvjeta za jačanje mladih, visokoobrazovanih i kvalificiranih ljudi u našoj zajednici. Ova institucija će poduzetnicima pomoći pružanjem poslovne i savjetodavne podrške osobito u pripremi projekta za apliciranje na bespovratna sredstva iz europskih fondova, istaknuto je prilikom otvorenja.

Vrijednost ovog značajnog projekta je 16.137.657,46 kuna od čega iz Europskih fondova sufinanciran iznos od 15.677.000 kn, a Grad Prelog s vlastitim sredstvima sudjeluje u iznosu od 460.000,00 kn. Zgrada Poduzetničkog centra Prelog sadrži 25 ureda, dvije višenamjenske dvorane, jednu dvoranu za sastanke, prostore za čistačice, garderobe, spremišta, dvije kuhinje za korisnike...

- Prelog je mali grad, grad koji ima srce i dušu, a sad ima i prave instrumente za još bolje poticanje poduzetništva u donjem Međimurju, rekao je gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te dodao da se čini sve što je u njihovoj moći da građani Preloga vode kvalitetan život.

Međimurje više nije jedno veliko gradilište jer su projekti izgrađeni, a nas sve zajedno čeka barem još toliko projekata koji će mještanima osigurati da svoju sadašnjost i budućnost vide u Međimurju, a ovaj Centar je danas mjesto gdje se poduzetnici mogu samo okretati u budućnost ka bržem, kvalitetnijem i većem razvoju, dodao je ministar Darko Horvat.

Ministar Horvat je prije otvorenja Centra iskoristio priliku za prisustvovanje pokaznoj vježbi postavljanja mobilnih brana koje su predane na korištenje Vatrogasnoj zajednici Međimurske županije te je s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković posjetio Dječji vrtić Fijolica.