Politika i gospodarstvo 05.01.2016. 13:34. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Trate u Nedelišću

Prestali plaćati rate za stadion Trate u Nedelišću koji "pušta na sve strane"

- Ima jako puno propusta na stadionu Trate u Nedelišću. Kad su bile poplave voda je sa svih strana ulazila u unutrašnjost. Upozorili smo izvođača na nedostatke i tražili da naprave projekt sanacije stadiona. Još ih nisu uklonili, a mi nismo voljni nastaviti plaćati rate za izgradnju stadiona dok to ne bude riješeno. Poslali su ovrhu na općinsku tvrtku Nekretnine. Mi smo dali opravdani prigovor i spremni smo nastaviti plaćati tek kad nedostaci budu uklonjeni. Nećemo stati, dali smo stvar odvjetnicima i ako ne saniraju ići ćemo u tužbu  - iznio je Darko Dania, načelnik Općine Nedelišće, na sjednici Općinskog vijeća 26. studenog. Dodao je da su izvođaču dužni četiri rate, to jest oko750 tisuća kuna. 

Stadion je uporabnu dozvolu dobio 2013. godine. Vrijednost izvedenih radova bila je oko 12,5 milijuna kuna i dogovorena je isplata na četiri godine. Uz razne udruge najviše ga koriste nogometaši, atletičari, mažoretkinje i članovi Kulturno umjetničke udruge "Seljačka Sloga" Nedelišće.

Pregovori i s HT-om

Načelnik je dodao i da intenzivno pregovaraju s HT-om, koji je 2010. godine prestao plaćati služnost za telekomunikacijsku mrežu.

- Naša trenutna potraživanja od HT-a su 506 tisuća kuna. Pregovaramo i nadamo se vansudskoj nagodbi. Dali smo i izraditi elaborat za područje Općine Nedelišće, kako bi se utvrdila točna količina elektroničke komunikacijske infrastrukture i druge povezane opreme HT-a na nekretninama Općine Nedelišće - kaže Dania.