Politika i gospodarstvo 24.12.2015. 11:02. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

REDEA - TIC

Projekti i inovativnost

Povodom završetka kalendarske godine, direktorica Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA-e d.o.o. Sandra Polanec- Marinović i direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje d.o.o. Ivan Plačko, na prigodnoj konferenciji za novinare, predstavili su aktivnosti u 2015. i planove za 2016. godinu.

Tako se moglo čuti da je REDEA u 2015. provodila niz projekata, od projekta "On the move" , preko projekata poduzetnika, do projekta Škola jednakih mogućnosti te većeg broja projekata iz Programa ruralnog razvoja RH. Održano je i niz edukacija, foruma, savjetovanja te izrađen strateški plan MESAP-a 2015.-2018. Za iduću godinu najavljeno je kandidiranje strateških projekata na otvorene i najavljene natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava, rad na pripremi projekata prekogranične suradnje, izrada strateških planova jedinica lokalne samouprave, izradu Master plana razvoja turizma Međimurske županije te finalizaciju Razvojne strategije Međimurske županije do 2020. godine. 


TIC, čija je osnovna djelatnost inkubacija inovativnih, primarno IT poduzeća, te nuđenje savjetodavnih usluga potencijalnim i postojećim poduzetnicima, u 2015. godini povećao je broj inkubiranih poduzeća, tako da trenutno u njemu posluje 19 poduzeća sa 61 zaposlenikom. Za 2016. je najavljeno najavio je proširenje inkubacijskih prostora.
U 2015. godini odobreno je 8 projekata koji su pripremani u okviru Programa provjere inovativnog koncepta (PoC), intenzivirana je suradnja s akademskim sektorom kroz prijavu i provedbu zajedničkih projekata s Fakultetom organizacije i informatike iz Varaždina te Međimurskim veleučilištem, organizirana je prva tehnološka konferencija u Međimurju, Weblica, na kojoj je sudjelovalo preko 120 sudionika, te je održano više od 70 drugih događanja na kojima je sudjelovalo preko 2000 osoba.