Politika i gospodarstvo 14.05.2019. 08:04. Zadnja izmjena: 14.05.2019. 08:09.

Financiranje udruga

Projektima iz područja poljoprivrede, šumarstva, lovstva i zaštite potrošača 546.500 kn

U Velikoj vijećnici Međimurske županije održano je potpisivanje i podjela Ugovora o financiranju programa i projekata udruga Međimurske županije iz područja poljoprivrede, šumarstva i lovstva te iz područja zaštite potrošača u 2019. godini.

Unaprjeđenje i povećanje učinkovitosti poljoprivredne proizvodnje, stjecanje novih znanja, pomoć u suzbijanu bolesti u poljoprivredi poticanje organizacije sajmova, uvođenje novih programa edukacije i poticanje zapošljavanja u poljoprivredi samo su neki od ciljeva provedenog javnog natječaja za koji je Međimurska županija zaprimila 31 prijavu. Informacije o natječaju koji je bio otvoren od 11. veljače do 15. ožujka predstavio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Darko Radanović, koji je istaknuo da je odobreno 27 prijava koje su ispunile postavljene uvjete te je za njih osigurano 526.500 kuna.

Zaprimljena su dva zahtjeva koja su ujedno i odobrena te je za njih osigurano 20.000 kuna. Riječ je o „Vukanovčar„ - društvu za zaštitu potrošača Međimurja koji će sredstva iskoristiti za Međimurski info centar potrošača i Udruzi za zaštitu potrošača „Međimurski potrošač“ koja je sredstva namijenila za uređenje i opremanje prostora u kojima će građane informirati o svojim pravima.

Međimurske udruge ostvaruju iznimne rezultate, postavljaju nove standarde i vrijednosti te kao odgovorna lokalna zajednica Međimurska županija podupire njihov rad. Poručio je to okupljenima župan Međimurske županije Matija Posavec: „Kada dajemo javni novac, trebamo govoriti o rezultatima koji se ostvaruju tim sredstvima i gdje se ta sredstva ulažu. Imamo najbolji med, odlične kozare, kvalitetne projekte poput Kratkog opskrbnog lanca koji nudi najbolje iz Međimurja, a osim kroz natječaje, podupiremo razvoj poljoprivrede kroz brojne druge programe, od kojih je najaktualniji Regionalni plac na kojem se naši OPG-ovi predstavljaju svojim domaćim proizvodima. S druge, strane, udruge koje se bave zaštitom potrošača imaju izazovan posao, ali posao koji je važan zbog informiranosti i stjecanja prava koja su važna za svakog građana.“ Župan Posavec zahvalio je svima koji su prijavili svoje projekte i istaknuo kako je svaki od njih kvalitetan i pridonosi boljitku Međimurske županije te je pozvao udruge da i dalje budu motivirane, da stvaraju ideje i razvijaju svoju zajednicu.