Politika i gospodarstvo 01.07.2019. 10:22. Zadnja izmjena: 01.07.2019. 10:36.

Udruženje obrtnika i OK MŽ

Rubriku za obrtnike čitajte u svakom prvom izdanju lista Međimurje u mjesecu

OBAVIJEST OBRTNICIMA

Udruženje obrtnika organizira, početkom mjeseca rujna, uz sufinanciranje, tečajeve:

  • INFORMATIKE
  • STRANIH JEZIKA (početni ili napredni)

Pravo prijave imaju obrtnici sa plaćenim komorskim doprinosom. Cijena ovisi o broju polaznika. 

Predbilježbe izvršiti do 31. srpnja, na tel: 310-405, mob: 092 330 8990 ili osobno u prostorijama Udruženja obrtnika, na adresi Park Rudolfa Kropeka 1.


Majstorski ispiti – prijave do 19. srpnja 2019.

Još devetnaest dana je preostalo za prijavu kandidata koji će u jesenskom roku polagati majstorske ispite u organizaciji Obrtničke komore Međimurske županije.

Majstorski ispit najviši je stupanj obrazovanja u obrtničkim zanimanjima kojim se stječe strukovna kvalifikacija i titula majstora te otvara mogućnosti za daljnje napredovanje u karijeri, otvaranje obrta, izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja i veću konkurentnost u predstavljanju i poslovanju. Polaganjem majstorskog ispita stječe se peta razina obrazovanja, te omogućuje konkurentnost i mobilnost na europskom tržištu rada.

U ovom trenutku, u Obrtničkoj komori Međimurske županije majstorski ispit se može polagati u 33 različita obrtnička zanimanja. Cijena majstorskog ispita od 2.600,00 kuna može se smanjiti za čak 80% zahvaljujući Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta koje kroz Otvoreni javni poziv za Program „Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo" sufinancira polaganje majstorskih ispita i ispita o stručnoj osposobljenosti te dobivanje dozvole (licence) za izvođenje praktične nastave.

Detaljne informacije možete saznati u Obrtničkoj komori Međimurske županije, na broj telefona 040 313 971 odnosno putem e-maila: [email protected].


Započele pripreme za nastupe na jesenskim sajmovima

Obrtnička komora Međimurske županije i ove jeseni priprema zajedničke nastupe međimurskih obrtnika na regionalnim i međunarodnim sajmovima u zemlji i inozemstvu. Iz «Kalendara jesenskih sajmova u 2019. godini» izdvajamo regionalne sajmove u Gudovcu, Osijeku, Puli, Splitu, Krapini i Križevcima. Stručna služba Obrtničke komore Međimurske županije poziva zainteresirane obrtnike da ih što prije kontaktiraju radi pravodobne pripreme zajedničkog nastupa i rezervacije prostora. Napominju da obrtnici koji nisu podmirili svoje obveze plaćanja komorskog doprinosa ili dugovanja za nastup na nekom od sajmova u organizaciji HOK-e, ne mogu ostvariti sufinanciranje nastupa dok ne podmire svoje obveze.

Detaljne informacije saznajte u Obrtničkoj komori Međimurske županije.

Izvor: 3349