Politika i gospodarstvo 07.10.2019. 11:08. Zadnja izmjena: 07.10.2019. 11:19.

Obavijest obrtnicima

Rubriku za obrtnike čitajte u svakom prvom izdanju lista Međimurje u mjesecu

Učenicima obrtničkih zanimanja dvije prilike za dobivanje stipendije

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je objavilo Otvoreni javni poziv za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima" za 2019. godinu koji je namijenjen učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine", broj 42/08) .  Iznos potpore koji se može dodijeliti je 1.500,00 kuna po učeniku mjesečno, za školsku godinu 2019./2020. (rujan 2019. godine - kolovoz 2020. godine). Prijave se šalje na adresu Ministarstva do 31.10.2019. godine.

Obrtnička komora Međimurske županije nastavlja petnaestogodišnju tradiciju stipendiranja učenika deficitarnih obrtničkih zanimanja. Zajedno sa svojim partnerima, Komora će krajem listopada raspisati natječaj na koji će se moći javiti svi učenici obrtničkih zanimanja koja će biti uvrštena na spisak deficitarnih zanimanja. Napominjemo, stipendija se ne dobiva automatizmom nakon zaprimanja prijave, nego se prolazi kroz sustav bodovanja prema zadanim kriterijima. Detalje saznajte u Obrtničkoj komori Međimurske županije.


Bespovratne potpore mentorima koji provode naukovanje

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je objavilo Otvoreni javni poziv za projekt „Naukovanje u obrtničkim zanimanjima" za 2019. godinu, namijenjen poticanju gospodarskih subjekata na sudjelovanje u obrazovanju učenika koji stječu zanimanja iz sustava vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) čime se doprinosi stjecanju vještina za samostalan rad u zanimanju te razvoju socijalnih i poduzetničkih kompetencija učenika. Otvoreni javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 15. studenog 2019. godine. Sve informacije o projektu „Naukovanje za obrtnička zanimanja" za 2019. godinu te popis tražene dokumentacije, mogu se pronaći na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta: https://www.mingo.hr/page/kategorija/ministarstvo i u Obrtničkoj komori Međimurske županije.


Bogata sajamska jesen međimurskih obrtnika

Proteklog su vikenda svoje djelatnosti, proizvode i usluge članovi Obrtničke komore Međimurske županije predstavili na 22. obrtničkom sajmu Istre u Puli i 22. osječkom jesenskom sajmu u Osijeku. Posjetiteljima ovih dviju sajamskih manifestacija su se uz financijsku potporu Međimurske županije predstavili Strojarstvo Škrobar iz Stanetinca, SAZ M iz Čakovca, OPG Preložnjak iz Nedelišća, Uljara Šenkovec d.o.o. iz Šenkovca, Košaraštvo Pogorelec iz Kotoribe, OPG Mirjana Biber iz Podturna, Atelje Vrbanec iz Mačkovca i Pećar d.o.o. iz Zasadbrega. Do kraja godine očekuje nas zajednički nastupa na 22. obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko križevačke županije koji će se od 08. do 10. 11.2019. održavati u Križevcima. Nastup je besplatan, a sve detalje možete saznati u Obrtničkoj komori Međimurske županije.

Međimurski obrtnici na sajmu u Puli

Izvor: 3363