Politika i gospodarstvo 07.04.2020. 08:13. Zadnja izmjena: 07.04.2020. 08:19.

Obavijest obrtnicima

Rubriku za obrtnike čitajte u svakom prvom izdanju lista Međimurje u mjesecu

Nova web stranica Udruženja obrtnika Međimurske županije

Kako bi se što više približili svojim članovima i onima koji će to tek postati, Udruženje obrtnika Međimurske županije kreiralo je potpuno novu web stranicu https://uomz.hr/ osmišljenu na način da svi sadržaji i informacije budu lako dostupne svim korisnicima njihovih usluga. Kako bi pravovremeno dobivali važne informacije i obavijesti od Obrtničke komore i Udruženja obrtnika, na početnoj stranici pod „Unos podataka“ – „Ispis formulara“ možete dati svoje kontakt podatke (najvažniji: e-mail). Na početnoj stranici pod „KONTAKT“, pak možete proslijediti prijedloge vezane uz krizu poslovanja obrtništva radi koronavirusa, ili općenito prijedloge, koje će obraditi te proslijediti nadležnim tijelima i institucijama. Udruženje obrtnika Međimurske županije možete kontaktirati i putem facebooka .

Na otocima zabranjeno izvođenje građevinskih radova svima onima koji tamo nemaju prebivalište

S obzirom na brojne upite obrtnika o izdavanju propusnica za odlazak na otoke i izvođenje građevinskih radova na zgradama i apartmanima, obavještavamo vas da su zabranjeni građevinski radovi na otocima svima koji tamo nemaju prebivalište ili trajno boravište, osim ako je riječ o nužnim i za život građana neophodnim javnim radovima.

Iz Stožera podsjećaju kako sami radovi nisu izričito zabranjeni, ali jest javni prijevoz u linijskom obalnom pomorskom prometu zbog epidemije za osobe koji na otocima nemaju prebivalište ili trajno boravište.

Kako do e-Propusnice ?

Hrvatska obrtnička komora izradila je precizne upute za izdavanje e-Propusnica za poslodavce i radnike, kako bi obrtnicima olakšala postupak izdavanja kroz novi sustav. Upute pogledajte na https ://www.hok.hr/koronavirus-novosti/uputstva-za-proces-izdavanja-e-propusnica-za-poslodavce-i-radnike.

Poziv za podnošenje inicijalnih zahtjeva na Fina portal MJERE

Svi gospodarski subjekti u Republici Hrvatskoj čije je poslovanje ugroženo uslijed COVID-19 pandemije mogu inicijalno aplicirati na mjeru Vlade Republike Hrvatske u cilju očuvanja razine gospodarske aktivnosti i likvidnosti. U tu svrhu FINA je uspostavila jedinstveni online portal MJERE putem kojeg se zaprimaju prijave za mjere koje se odnose na kredite za likvidnost i radni kapital, odgodu plaćanja te reprograme kredita. Više informacija dostupno je na https://www.fina.hr/poziv-za-podnosenje-inicijalnih-zahtjeva-na-fina-portal-mjere